Bøf og læring i Folkeuniversitetet


Bøf og læring i Folkeuniversitetet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkeuniversitetet i Billund er en del af Aarhus Folkeuniversitets årlige Hearts & Minds-festival med temaet "Livskvalitet".

Billund: Folkeuniversitetet i Billund er inviteret til at deltage i Aarhus Folkeuniversitets årlige Hearts & Minds-festival, der i år har temaet "Livskvalitet" og som er støttet af Nordeafonden.

Festivalen, der løber i september med arrangementer i 35 byer landet over, dækker temaet meget bredt. Folkeuniversitetet i Billund har tegnet sig for to arrangementer.

Klinisk lektor i human genetik og overlæge ved Aarhus Universitet Peter K. A. Jensen holder torsdag 6. september kl. 19 foredrag på TronsøSkolen med titlen "Sagen er bøf!"

Hvordan har kødspisning spillet en afgørende rolle for menneskekroppens udvikling? Vores forfædre begyndte allerede at spise kød for mindst to millioner år siden. Overgangen fra livet som vegetar til en kost med kød er en central begivenhed i menneskets evolution. Kød gav bl.a. vores forfædre mere energi, og det har sandsynligvis været grunden til, at menneskearten begyndte at udvikle større hjerner. Få lyst til et saftigt stykke kød, når Peter K.A. Jensen fortæller, hvorfor sagen - rent evolutionært - er bøf.

Foredraget holdes i samarbejde med TronsøSkolen, afdelingen Turisme og Gastronomi samt Billund Bibliotekerne og Borgerservice.

Ole Lauridsen, lektor i undervisning og læring, Aarhus Universitet, holder torsdag 13. september kl. 19.30 fordraget "Det gode liv at lære" i Billund Centret.

"Vi ved det jo godt. Det er i hjernen, læringen sker. Men hvad ved vi egentlig om det, der går for sig i hjernekisten? Hvordan bygger vores hjerne viden op? Og hvad betyder fx bevægelse for vores evne til at lære? Hjernen hjælper os med at skabe mening og lagre viden. Den er konstant i gang, både når vi daser og dovner, og når vi skal være kreative, fokuserede eller løse problemer. Nok ligner den mest af alt havregrød, men ikke desto mindre er det der, det hele foregår: Hjernen gør os til dem, vi er, hjernen er vores pilot på turen gennem livet", lyder det om foredraget.

Foredraget holdes i samarbejde med Børnenes Hovedstad samt Billund Bibliotekerne og Borgerservice.

Bøf og læring i Folkeuniversitetet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce