Billund Kommune vil bruge millioner på at fjerne grimme huse

Rundt omkring i landdistrikterne findes grimme huse, der skæmmer deres lokalområde. Billund Kommune vil nu bruge en million kroner om året på at købe og renovere eller nedrive de gamle og grimme huse. Arkivfoto: Martin Ravn

Billund Kommune vil bruge millioner på at fjerne grimme huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I samarbejde med Landdistriktsrådet vil Billund Kommune udpege og opkøbe gamle og grimme huse, der skæmmer deres lokalområde. Disse huse skal enten friskes op eller rives ned.

Billund Kommune: De triste ejendomme, der rundt om i de tyndere befolkede områder er med til at skæmme landskabet, skal enten friskes op eller fjernes. Det vil Billund Kommune gerne slå et slag for, og den har derfor afsat én million kroner årligt til bysanering - hvilket betyder forskønnelse ved renovering eller nedrivning af grimme huse.

- Det er noget, vi kommer til at lave i samarbejde med Landdistriktsrådet. Om vi skal købe ejendomme og rive dem ned, eller vi skal hjælpe med at få dem renoveret, vil vi tage fra sag til sag. Kan vi gøre noget for, at de ikke så kønne huse bliver enten fjernet eller renoveret, vil det være til gavn for vores landdistrikter, siger borgmester Ib Kristensen (V), der sammen med den øvrige del af kommunens økonomiudvalg har nikket ja til planerne.

Arbejdsgruppe
Landdistriktsrådet vil nu nedsætte en arbejdsgruppe, der i samarbejde med Billund Kommune kan få idéerne ført ud i livet.

I første omgang vil der blive prioriteret, hvilke ejendomme der først bør forsøges opkøbt og renoveret eller nedrevet, og derfor vil der blive taget kontakt til ejeren og forsøgt indgået en handel.

11 ejendomme på bruttoliste

Foreløbig har Landdistriktsrådet lavet en bruttoliste med 11 ejendomme, der kunne trænge til en kærlig hånd eller til helt at blive fjernet. Derfor lyder én million kroner om året ikke af alverden, men borgmesteren mener, det er nok til at nå langt.

- Hvis der er tale om den slags huse, der skal rives ned, tror jeg godt, man kan købe en del for de penge, og hvis vi sammenligner med andre steder, tænker jeg, det er flot, at vi kan afsætte en million om året til den slags. Der er også derfor, Landdistriktsrådet er med til at prioritere, hvilken rækkefølge vi skal lave det i, for vi kan ikke nå det hele første år, siger han.

Landdistriktsrådet prioriterer

Billund Kommune vil i processen tage kontakt til ejendommenes ejer for at købe dem. Det vil ske ud fra Landdistriktsrådets prioritering.

- Det er Landdistriktsrådet, der kommer med forslag, og det er også dem, der i første omgang er med inde over sagen. Det er dem, der ofte kender eller er i den mest direkte kontakt med ejerne, så derfor giver det god mening, at vi gør det sammen med Landdistriktsrådet, siger Ib Kristensen.

Størstedelen af ejendommene på Landdistriktsrådets bruttoliste er foreslået nedrevet.

Billund Kommune vil bruge millioner på at fjerne grimme huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce