Billund Kommune har styr på trafikken til Gran Fondo - og hjælper dem på vej, der har brug for det

Billedet er fra sidste år til DM i cykling i Grindsted. 548 cykelryttere vil søndag blive sendt afsted fra Nørre Torv i Grindsted klokken 8.30. Arkivfoto

Billund Kommune har styr på trafikken til Gran Fondo - og hjælper dem på vej, der har brug for det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billund Kommune har udsendt 902 e-boks-breve til de husstande, der bliver berørt af den lukkede rute til Gran Fondo på lørdag.

Billund Kommune: Når cykelløbet Gran Fondo lukker en rute på godt 28 kilometer omkring Grindsted lørdag, så har Billund Kommune gjort alt, hvad den kan for at have styr på kommunikationen i forhold til de berørte husstande i området - og undervejs i løbet vil de også gøre, hvad de kan. Sådan lyder det fra kulturkonsulent Sune Rasmussen, der samarbejder med Grindsted Cykel Motion om eventet.

De har taget erfaringerne til sig fra DM i cykling, der blev afholdt i Grindsted sidste år - her var der afspærrede veje i fire dage, og kommunen blev kritiseret i forhold til trafikforholdene.

Der er således blevet sendt 902 eboks-breve ud til de berørte.

Trafik - Gran Fondo
Udover de 902 breve til borgerne, er der på ruten også flagposter, race marshalls og politi. Dertil vil Sune Rasmussen og kommunikationschef Søren Madsen befinde sig i det centrale Grindsted med deres telefoner, hvorfra de vil forsøge at hjælpe borgere så godt som muligt med eventuelle trafikproblemer.Sune Rasmussen er den primære kontakt på: 7213 1492, og Søren Madsen kan kontaktes på: 7972 7209.

Søndag vil cykelløbet Gran Fondo foregå på en 177 kilometer lang rute på landevej, der ikke er afspærret. Her vil cykelrytterne være flankeret af følgebiler - for at passe på dem og for at dirigere trafikken forbi.

Kommunen hjælper med transport

- Og vi har fået mange mails retur. Folk er positive over, at der sker noget lige uden for deres dørtærskel, og så skal de lige høre, hvordan de forholder sig, siger Sune Rasmussen, der eksempelvis har fået henvendelser omkring en fest i Urup Forsamlingshus med mange mennesker, børnefødselsdag og en brandmand, der kan blive kaldt på vagt.

- Det er en travl weekend, for der er også en stor koncert i Herning. Nogle har også skrevet, at de skal til fodbold om formiddagen, og så kommer hjem og ser cykelløb om eftermiddagen og gerne vil vide, hvordan de kommer hjem, fortæller Sune Rasmussen, der i processen har været bevidst om, at vejnavne på en hjemmeside kan virke mere forvirrende end behjælpelige.

- Jeg har svaret alle mails sammen med ruteansvarlig Henrik Vinding fra Grindsted Cykel Motion for at give dem det bedst mulige kvalificerede svar. Han kender ruten og har selv cyklet den mange gange. Vi vil gerne give cykelrytterne en god oplevelse, og det samme gælder bestemt også for borgerne, siger Sune Rasmussen.

På dagen er der således planlagt seks hjælpeaktioner for borgerne, og der forventes flere på dagen.

- Der er en otte års fødselsdag på ruten, hvor gæsterne kommer inden cykelløbet, og når det er slut, kører såkaldte officials-biler dem ud til deres forældre, fortæller Sune Rasmussen.

Billund Kommune har styr på trafikken til Gran Fondo - og hjælper dem på vej, der har brug for det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce