Berkay i autooværkstedet: Når man har passion, er det nemmere at lære

8. klasserne er i denne uge i brobygning og har været med til bygge crossere. For både Berkaykaan Kupelikili, til venstre og Wojciech Skibicki, til højre, har det været fint at arbejde med hænderne. Dina Sundgaard Rasmussen synes, det er lidt mærkeligt at være den eneste pige. Alligevel ved hun, at hun vil være mekaniker. Foto: André Thorup

Berkay i autooværkstedet: Når man har passion, er det nemmere at lære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever fra 8. klasse er i denne uge i brobygning på erhvervsskolen. Det er godt at komme ud af klasseværelset, synes både elever og deres lærer på autoværkstedet.

Grindsted: Berkaykaan Kupelikilinc er ikke i tvivl. Drengen fra 8. a på Vestre Skole er i denne uge ude at snuse til praktiske fag på erhvervsskolen og nyder i den grad at få sorte fingre.

- Jeg er ikke så god til dansk og matematik og de andre skolefag, men jeg interesserer mig rigtig meget for motorsport. Det er min passion. Når man har stor interesse for noget, så lærer man nemmere noget nyt, siger Berkaykaan Kupelikilinc, som mandag og tirsdag har været med til at bygge en crosser, køre en lille tur på den og derefter skille den ad igen.

Wojciech Skibicki fra samme klasse vil være mekaniker, når han blive lidt ældre. Derfor er det godt at komme ud af klasseværelset og få en motor mellem hænderne:

- Det er spændende, vi bliver bare kastet ud i det, siger han.

Plads til flere

For underviser René Ville er drengenes kommentarer udtryk for netop det, han håber, de får ud af sådan nogle dage i værkstedet:

- Når man kan se nytten af det, man lærer, så gør det tingene nemmere. I går hørte jeg en dreng sige: "Det her er altså bedre end dansk og matematik". Så bliver man altså glad, siger han.

Syddansk Erhvervsskole har i denne uge værkstederne fyldt med folkeskoleelever, der er ude at snuse til de praktiske fag. Selv om godt og vel en tredjedel af kommunens unge vælger håndværkeruddannelser, er der til hverdag god plads på autoværkstedet i Tinghusgade.

René Ville har lige nu fem grundforløbselever samt to i mesterlære.

- Jeg håber, at nogle flere bliver inspireret til at få håndværkerfingre, siger René Ville, som for nylig er kommet til skolen og har masser af nye tiltag med, blandt andet mange flere motorer, som eleverne kan gå og rode med.

Fingrene i motoren

For René Ville er der stor forskel på at stå i klasseværelset og i værkstedet:

- Man kan stå ved tavlen og forklare noget om forskellen på totakters og en firetakters motor. Hernede i værkstedet kan eleverne så se og mærke forskellen, siger han.

Berkay i autooværkstedet: Når man har passion, er det nemmere at lære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce