Apoteker har købt det gamle museum

Apoteker Lene Brandstrup har nu købt det gamle museum i Borgergade 25-27 af Billund Kommune. Hun har store planer for området. Arkivfoto: Chresten Bergh.

Apoteker har købt det gamle museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billund Kommune har besluttet at sælge det gamle museum i Borgergade 25-27 i Grindsted til apoteker Lene Brandstrup, som har store planer for området.

Grindsted: Det gamle museum i Borgergade 25-27 er blevet solgt.

Apoteker Lene Brandstrup var den eneste, som lagde billet ind på bygningerne, da Billund Kommune udbød dem til salg, og derfor er det også hende, som overtager dem med virkning fra den 1. oktober.

- Noget af det første, jeg vil gøre, er at få åbnet haverne, så der bliver lidt mere adgang, fortæller Lene Brandstrup, som har flere konkrete idéer til, hvad der skal ske i området.

- Der er en stor bogsamling, som måske stod foran at blive destrueret. Den håber jeg på kan blive sat op i den lille bygning, som er museumsbygning i dag, siger hun.

 

Området omkring apoteket
Borgergade 25 er bygget i 1934 som bibliotek og bruges i dag som administrationsbygning for Billund Museum. Borgergade 27 er bygget i 1846 som distriktslægebolig. Ejendommen er ombygget i 1923, renoveret i 1969-70 og bruges i dag som udstillingsbygning for Billund Museum. Museets aktiviteter skal samles ved Karensminde.Grindsted Apotek er bygget i 1908.

Flot projekt

Hendes ønske er at åbne området, så det bliver parklignende med mulighed for at spadsere igennem både museets og apotekets haver. Hun ønsker også at flytte indkørslen til apoteket fra Apotekertorvet til Solvej, hvor hun i forvejen ejer et hus, der i dag fungerer som sundhedshus med forskellige behandlere.

Netop de planer, som Lene Brandstrup har for området, var medvirkende til, at byrådet besluttede at vende tommelfingeren op for at sælge til hende.

- Prisen er acceptabel, men det er i højere grad det projekt, hun har præsenteret, som er acceptabelt, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Fantastisk opbakning

Borgergade 25-27 husede oprindeligt Grindsteds første læge og bibliotek og har siden 1970 fungeret som udstillings- og administrationsbygning for museet. Kommunen betingede sig i forbindelse med salget, at der ikke må ændres på bygningernes ydre fremtoning, men den indvendige del vil der blive lavet en del om på.

Den nye ejer har allerede fået mange tilkendegivelser, og hun håber, at endnu flere borgere vil komme med deres forslag.

- Det er helt fantastisk med den opbakning, der har været fra byens borgere. Det havde jeg slet ikke set komme, og det er jeg så glad for. Jeg håber, at folk har lyst til at komme med idéer. Det vil jeg i hvert fald være meget modtagelig over for, siger Lene Brandstrup.

Apoteker har købt det gamle museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce