Ambulancefører frikendt for uagtsomt manddrab efter dødsulykke

Det var ved dette busstoppested, at et buschauffør en eftermiddag i september sidste år holdt for at sætte en passager af. Det havde en ambulancefører bag ham ikke opdaget, og ambulancen drønede derfor ind i en autocamper, som drønede ind i bussen med det resultat, at en person blev dræbt. Arkivfoto: Andreas Bjerre

Ambulancefører frikendt for uagtsomt manddrab efter dødsulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom 45-årig ambulancefører ikke udviste den fornødne agtpågivenhed, var der ikke tale om uagtsomt manddrab, da en 81-årig kvinde i september sidste år omkom i en ulykke ved Stenderup.

Stenderup: Der var ikke tale om uagtsomt manddrab, da en 81-årig kvinde fra Rødding i september sidste år omkom i forbindelse med en færdselsulykke på Tingvejen ved Stenderup. Det har Retten i Kolding fastslået mandag, hvor en 45-årig paramediciner og ambulancefører var tiltalt for uagtsomt at have forvoldt den ældre kvindes død.

Ulykken skete, da den 81-årige kvinde skulle transporteres fra sygehuset i Esbjerg til Grindsted. Kvinden lå på en båre bag i ambulancen, som blev ført af den 45-årige paramediciner.

Ambulancen kørte ad Tingvejen mod Grindsted, men ved Stenderup gik det galt, da en bus var stoppet ved busstoppestedet.

- Jeg har kørt denne rute mange gange, og jeg har aldrig lagt mærke til, at der skulle være et busstoppested på Tingvejen, forklarede den 45-årige i retten.

Jeg har kørt denne rute mange gange, og jeg har aldrig lagt mærke til, at der skulle være et busstoppested på Tingvejen.
45-årig paramediciner og ambulancefører

Hjertestop

Ambulancen endte derfor med at drøne ind i en autocamper, som kørte foran, hvorefter autocamperen fortsatte ind i bussen.

Det fik alvorlige konsekvenser for den 81-årige kvinde, der lå på båren bag i ambulancen. Hun blev slynget ud af sin fastspænding og landede derfor på gulvet. Selvom hun nåede at spørge, hvad der foregik, havde hun pådraget sig alvorlige skader.

Kvinden fik hjertestop, blev genoplivet, men fik endnu engang hjertestop, og da lægehelikopteren var ankommet, blev den 81-årige kvinde erklæret død.

Frikendt for uagtsomt manddrab

Anklagemyndigheden mente, at den 45-årige mand, som sad bag rattet i ambulancen, burde straffes for uagtsomt manddrab og have 20 dagbøder på mellem 200 og 400 kroner stykket.

Det var retten dog ikke enig i. Den valgte udelukkende at kende den 45-årige mand skyldig i overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om, at alle trafikanter skal optræde hensynsfuldt og udvise den fornødne agtpågivenhed, hvilket er en langt mildere paragraf.

Den 45-årige mand blev for trafikforseelsen idømt en bøde på 2500 kroner, ligesom han blev idømt en betinget frakendelse af sit kørekort.

Ambulancefører frikendt for uagtsomt manddrab efter dødsulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce