8. klasse besøger mindretallets skole i Sydslesvig

8. årgang på BillundSkolen skal i næste uge besøg venskabsskolen Jes Kruse i Sydslesvig. Skolen ligger i Eckernförde ved Østersøen. Privatfoto

8. klasse besøger mindretallets skole i Sydslesvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

8. årgang på BillundSkolen skal i næste uge på udveksling med venskabsskolen i Sydslesvig. Eleverne skal indkvarteres privat.

Billund: Skolebøgerne bliver i næste uge lagt til side, når BillundSkolens 8. årgang tager ned og besøger venskabsskolen i Sydslesvig. Skolen, der tilhører det danske mindretal i Sydslesvig, ligger i Eckernförde ved Østersøen. Skolen, hvor det primære sprog er dansk, er meget populær også hos tyske borgere på grund af sit høje faglige niveau, og så fordi mange i Sydslesvig gerne vil lære at tale dansk. I Eckernförde er der forskellige aktiviteter. Eleverne fra Billund skal blandt andet på et byløb og deltage i sportsaktiviteter på skolen. Desuden skal de på studietur til Gottorp slot og se Nydamsbåden.

I ugens løb skal eleverne fra BillundSkolen indkvarteres privat i Eckernförde i to nætter. Herefter tager alle til Billund, hvor eleverne fra Jes Kruse skolen bliver indkvarteret i to nætter.

Byløb og Lalandia

Tilbage i Billund er der ligeledes et byløb og sportsaktiviteter for eleverne samt et besøg i Lalandia, hvor de får mulighed for at skøjte, bowle og at spille minigolf. Torsdag aften er der afslutning på BillundSkolen, hvor eleverne medbringer forskellige retter til en buffet. Fredagen afsluttes med en Sciencedag i Grindsted, hvorefter eleverne fra Jes Kruse skolen tager tilbage til Eckernförde.

Turen arrangeres sammen med Grænseforeningen og Skoleforeningen for Sydslesvig og målet er, at der bliver skabt mange venskaber på tværs af grænsen.

8. klasse besøger mindretallets skole i Sydslesvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce