45-årige John fører 64 år gammelt murerfirma videre

Jan overlader faklen til John Christensen efter 44 år som murer - i 30 af dem førte han sit fars firma videre. Foto: Chresten Bergh

45-årige John fører 64 år gammelt murerfirma videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et generationsskifte har været undervejs i fire år hos murermester Jan Christensen i Sdr. Omme. Nu overtager John Christensen det 64 år gamle familiefirma.

Sdr. Omme: Generationsskiftet har officielt været på vej i fire år hos Murermester Jan Christensen, og allerede da John var nyuddannet murersvend, spurgte Jan, om det kunne være noget for ham at blive selvstændig engang. Det behøvede John end ikke at tænke over. Svaret kom prompte og var et ja. Nu - et år før tid - er de to blevet enige om, at tiden er inde til, at John Christensen overtager det hele, mens Jan Christensen, der har været indehaver af firmaet i 30 år, bliver lønansat.

- Vi havde planlagt en glidende periode på fem år, men vi blev enige om, at vi var klar, fortæller John Christensen, der i det tætte parløb med Jan har kunnet trække på mange års erfaring og viden.

- Det har været den nemmeste løsning for mig og en god måde at lære tingene på, siger John Christensen, der kom i voksenlære som murer som 30-årig. I dag, 45 år gammel, ønsker han at køre firmaet videre i samme ånd som Jan - med ganske få justeringer.

- Der er blevet opdateret lidt på det digitale og kommet yngre medarbejdere til, forklarer John Christensen.

Jan og John
Jan Christensen, 62 år, har drevet firmaet sammen med sin kone, der har passet kontoret derhjemme. De to har to børn og tre børnebørn. De to overdrager nu forretningen til John Christensen, 45 år, der bor lidt udenfor Sdr. Omme på en landejendom med sin kone og deres tre børn i alderen 13 til 18 år.Firmaet har ansat fem murersvende og en lærling.

Vil spille golf og tennis

Firmaet stiftede Jan Christensens far i 1955 - det er 64 år siden til foråret.

- Det er de færreste firmaer i branchen, der har kunnet gøre sådan, påpeger Jan, der overtog firmaet i 1988, men hans far blev ved med at hjælpe til, indtil han var 86 år.

Jan selv er 62 år og er godt nok blevet ansat, men han har ingen planer om at fortsætte til han bliver 86.

- Nu skal jeg nyde det lidt. Jeg har altid dyrket meget sport, men med alderen er det mest blevet til golf og tennis, og jeg er så heldig at have en dejlig kone, der gerne vil spille sammen med mig, siger Jan Christensen, der også ser frem til at tilbringe tid sammen med familien.

For ham har generationsskiftet på alle måder været let, og processen har været gnidningsfri.

Nok er de ikke i familie, men der er alligevel noget familiært over det:

- John kommer også fra Karstoft. Det var her, firmaet startede, og både John og jeg er født her - med 20 års mellemrum, så det kunne ikke være bedre.

Skiftet blev markeret med en reception i Sdr. Omme Multicenter fredag den 11. januar.

45-årige John fører 64 år gammelt murerfirma videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce