Ny Skoda kører uden om Europa

Skoda knopskyder med den nye høje Kamiq, som dog umiddelbart er forbeholdt det kinesiske marked. Foto: Skoda

Ny Skoda kører uden om Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoda Kamiq kommer ikke på vore breddegrader, hvor en nyere og mindre crossover er på vej.

Masser af nye, høje bilmodeller. Det er et af nøgleordene på det store motorshow i Beijing, hvor de europæiske bilfabrikker blæser til kamp. Ikke alene om kunderne på det stadig voksende marked for høje biler, som også slår igennem her. Men også over for de mange kopier af kendte modeller, som det nærmest er en folkesport at frembringe i Kina.

Et af buddene er Skoda Kamiq, der er en crossover, som på de ydre mål matcher mellemklassemodellen Skoda Karoq, der netop er landet herhjemme. I modsætning til de øvrige biler fra VW-gruppen, der bygger på den såkaldte MQB-platform, står Kamiq på den mere enkle og billigere PQ-platform, der blandt andet bruges til Skoda Rapid.

Satser på fordobling

Det gør den til et billigere alternativ i Kina, hvor Skoda biler produceres af samarbejdspartneren, SAIC Motor Corporation. Kamiq lanceres med en 1,5-liters benzinmotor, der yder 110 hk. Den er en del af det tjekkiske mærkes planer om næsten at fordoble det årlige salg i Kina til 600.000 biler årligt i 2020.

I vores del af verden barsler Skoda dog også med flere høje biler. Det er en miniklasse-crossover, som bliver søstermodel til Seat Arona og en elbil med coupeagtige SUV-vformer.

Ny Skoda kører uden om Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce