Årets Varebil: Iveco Daily er kørt med The Double

Iveco Daily Blue Power er kåret til Årets Varebil i Danmark 2018. Foto: Iveco

Årets Varebil: Iveco Daily er kørt med The Double

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag den 25. maj blev det afgjort, at Årets Varebil i Danmark 2018 hedder Iveco Daily. Efter grundige testkørsler stemte en række motorjournalister den driftssikre italienske kassevogn helt til tops.

Præcis som der også er præcedens for at finde frem til en Årets Bil i Danmark hvert år, er det kutyme, at en gruppe af erfarne danske motorjournalister træder sammen en gang årligt med det formål at kåre Årets Varebil i Danmark. Bortset fra 2016 er det sket siden 1998, hvor det var Mitsubishi Space Wagon, der tog titlen. Sidste år vandt trillingerne Jumpy, Expert og Proace fra Citroën, Peugeot og Toyota.

I år stillede et ganske broget felt på 15 bilmodeller op til kåringen - et felt, der efter den indledende runde blev barberet ned til et finalefelt på bare fem køretøjer.

At feltet ved Årets Varebil i Danmark altid er broget, handler i høj grad om den specielle sammensætning, som gulpladeområdet har her i landet. Fra en ombygget Dacia Duster over en Mercedes-Benz X-klasse og en Toyota Proace med lad til de helt store kassevogne fra Fiat, MAN og Iveco. Det er typisk scenariet, når medlemmer af Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD) træder sammen for at teste de nye varebiler fra det forgangne år.

Resultatet ved Årets Varebil i Danmark 2018
Nr. 1: Iveco Daily Blue Power - 52 pointNr. 2: MAN TGE - 37 point

Nr. 2: Ford Transit Custom - 37 point

Nr. 4: Nissan e-NV200 - 32 point

Nr. 5: Volvo XC 40 Van - 17 point
Her modtager sales manager Søren Christensen fra Iveco Nordic et diplom og en lykønskning fra sekretær i Motorjournalisternes Klub Danmark Jesper Werge. Foto: Carsten Teiner
Her modtager sales manager Søren Christensen fra Iveco Nordic et diplom og en lykønskning fra sekretær i Motorjournalisternes Klub Danmark Jesper Werge. Foto: Carsten Teiner

Bilerne testet igennem

Mange forhold vægter højt, når der skal selekteres mellem de forskellige modeller. Køreoplevelse, komfort, sikkerhed og lasteevne er bare nogle af dem. Efter en hel dag med testture, hvor bilerne også blev prøvet af med tungt læs, skulle de syv motorjournalister, der alle beskæftiger sig med gulpladebiler til daglig, vælge et finalefelt ud.

Her fandt MAN TGE, Iveco Daily, Ford Transit Custom, Nissan e-NV200 samt Volvo XC 40 Van vej - og dermed var finalen et godt billede på, hvor forskellige modeller det er, der deltager i kåringen.

Øvrige kandidater ved Årets Varebil i Danmark 2018
Citroën C3 Aircross SportvanCitroën C4 Cactus Sportvan

Dacia Duster

Fiat Doblo

Fiat Ducato

Mercedes X-klasse

Opel Crossland X Van

Renault Kangoo Z.E.

Toyota Proace Lad

Volvo XC60

Italiener stak ud

I finaleafstemningen blev det aldrig for alvor spændende. Allerede i den indledende del af optællingen stod det klart, at Iveco Daily lå i overhalingsbanen - parat til at stikke af sted med The Double. Iveco Daily blev således tidligere på året kåret til Van of The Year 2018, som er den europæiske pendant til Årets Varebil i Danmark 2018.

Den italienske kassevogn vandt med 52 stemmer ud af 70 mulige og hensatte dermed Ford Transit Custom og MAN TGE til en delt andenplads med hver 37 stemmer. Nissan fik en fin fjerdeplads med 32 stemmer, mens Volvo XC40 Van måtte tage til takke med en uvant placering sidst i feltet.

Tidligere vindere
1999: Mitsubishi Space Wagon2000: Opel Zafira Flexivan

2001: Renault Master

2002: Opel Vivaro/Renault Trafic

2003: Citroën C8/Fiat Ulysse/Peugeot 807

2004: Ford Transit Connect

2005: VW Caddy

2006: Mazda 5

2007: Ford Transit

2008: Peugeot Expert

2009: Fiat Fiorino

2010: VW Transporter

2011: Renault Master/Opel Movano

2012: Renault Kangoo Z.E.

2013: Ford Transit Custom

2014: Fiat Ducato

2015: Opel Vivaro/Renault Trafic

2016: Ingen kåring

2017: Citroën Jumpy/Peugeot Expert/Toyota Proace

Godt bud på en daglig arbejdsplads

- Jeg kommer fra personbilsverdenen og var overrasket over komforten i Ivecos store kassebil. Med automatgear og en effektiv støjdæmpning er kabinen i Iveco Daily et sted, som jeg godt kunne bruge som arbejdsplads, fortæller motorjournalist Steen Bachmann, der var en af dem, som gav Iveco Daily de maksimale 10 stemmer. Han er ansat hos Bilmagasinet og Børsen og skriver i den forbindelse meget om erhvervs- og gulpladebiler.

Generelt var jurymedlemmerne godt tilfredse med, at Iveco med Daily Blue Power er langt fremme i forhold til fremtidige miljøkrav.

Det er i øvrigt første gang i den danske kårings historie, at Iveco Daily vinder.

Årets Varebil: Iveco Daily er kørt med The Double

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce