Ventetid er ved at være slut: Gågade og p-pladser forskønnes

Kommunen har købt den tidligere Kvickly-bygning, som nu indgår i overvejelserne omkring områdefornyelsen. Måske rives den ned for at give plads til et sundhedscenter. Foto: Claus Thorsted

Ventetid er ved at være slut: Gågade og p-pladser forskønnes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Områdefornyelsen i den nordlige del af Aabenraas centrum har længe været på vej, og en vis utålmodighed har bredt sig. Politikerne får forslag på bordet i februar.

AABENRAA: Shop i City efterlyser klar besked fra kommunen. Interesserede butiksejere vil nemlig gerne vide, hvornår områdefornyelsen i den nordlige del af gågaden i Aabenraa for alvor føres ud i livet.

- Vi har henvendelser fra nogen, der godt kunne være interesserede i at slå sig ned i den nordlige del, men vi mangler nogle datoer. Vi vil meget gerne snart vide noget om, hvad der skal ske og hvornår, siger Dorthe Bjerrum Hilbig, der er event manager i de handlendes organisation, Shop i City.

De seneste to år har Aabenraa Kommune arbejdet med områdefornyelsen af den nordlige del af det centrale Aabenraa. Der har været møder med beboere og husejere, og kommunen har på gågaden vist eksempler på nye udemøbler og nye farver på husene. I april sidste år fulgte Shop i City trop ved at skabe en stemning af Montmartre i den nordlige del af gågaden.

Siden sommerferien har det hele dog - udefra set - stået lidt stille.

Men det gælder ikke på de indre linjer, forsikrer kommunens planchef Bo Riis Duun.

Planafdelingen er klar med et beslutningsforslag, som vækstudvalget for land og by skal tage stilling til i februar.

18 millioner
Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet gav i 2015 tilsagn om at reservere seks millioner kroner til områdefornyelse i den nordlige del af det centrale Aabenraa. For at få del i pengene skulle Aabenraa Kommune selv bidrage med 12 millioner kroner.Det vil sige, at der i alt er 18 millioner kroner til byfornyelsen.

Hertil kommer, at kommunen har fået støtte fra en pulje under Realdania, der hedder "Hovedbyer på forkant". Herfra kom der 1,7 millioner kroner, som ikke direkte går til byfornyelsen, men til at skabe ejerskab og interesse for at gøre området til en attraktiv del af byen.

Forslag er på vej

- Vi præsenterer dels en gademanual, der tager stilling til, hvor der kan placeres udemøbler og hvilke farver, vi gerne vil have på bygningerne. Her skal politikerne blandt andet beslutte i hvilket omfang, der kan søges tilskud, forklarer Bo Riis Duun.

- Vi arbejder også med de to store projektgrunde i området - det vil sige den tidligere Kvickly-bygning og det tidligere Hotel Danmark. Hotellet rives ned i løbet af 2019, lyder det fra planchefen.

Kommunen har ikke nogen fast plan for, hvad grunden skal bruges til, men meget tyder på, at den i første omgang indrettes til et midlertidigt byrum, som borgerne kan bruge til forskellige arrangementer.

Kvickly-bygningen vil kommunen formentlig rive ned til fordel for et nyt sundhedshus, har borgmester Thomas Andresen oplyst.

Kommunen er også ved at være klar med forslag til, hvad der skel ske med smøgerne ned mod gågaden og med parkeringspladserne ved Barkmøllegade og bag Hotel Europa.

Lasse Petersen, der er indehaver af Aabenraa Antivitetshandel, har været aktiv i processen med at få lavet en byfornyelse for den nordlige del af det centrale Aabenraa, og han er fortrøstningsfuld.

- Vi vil jo alle sammen meget gerne have det lavet i morgen, men det er en meget tungere proces, når kommunen er ind over. Det følger en bestemt drejebog, og kommunen har været god til at inddrage folk fra området, siger han.

Ventetid er ved at være slut: Gågade og p-pladser forskønnes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce