Vælgermøde: Mange løfter til Rødekro

Omkring 300 borgere fra Rødekro brugte mandag aften på et vælger- og borgermøde. Foto: Steffan Axelsen

Vælgermøde: Mange løfter til Rødekro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På et kombineret vælger- og borgermøde i Rødekro blev der mandag aften givet mange løfter til byens fremtid.

Rødekro: Rødekrohallen dannede mandag aften rammen om et yderst velbesøgt vælger- og borgermøde. Omkring 300 borgere var mødt op, og de 10 deltagende byrådskandidater til kommunalvalget den 21. november udnyttede muligheden til at komme med bud på, hvad de har tænkt sig at gøre for at udvikle Rødekro, hvis de bliver valgt ind i byrådet.

Byggeriet af en ny Hærvejsskole i Rødekro er flere gange blevet udsat, og som det ser ud nu, ventes den først at stå klar til april 2019. De fik flere politikere til at kræve, at nu skal den altså bare bygges.

- Byggeriet af Hærvejsskolen må ikke længere udsættes, sagde Egon Madsen, der er kandidat for Socialdemokratiet.

- Nu skal vi have den skole bygget, supplerede Cathrina Sørensen (RV).

Centrum af Rødekro var også et område, som optog flere af politikerne, og der var bred enighed om, at der skal gøres noget ved bymidten. Der blev blev andet peget på en aktivitetspark, og så nævnte SFs Henrik Boye også, at butikker hører hjemme i centrum og ikke i udkanten af byen.

Der skal gøres noget ved bymidten i Rødekro. Den er noget forsømt.
Gurli Toft Sieljacks, byrådskandidat for Alternativet
Mødet i Rødekro
På vælger- og borgermødet i Rødekrohallen mandag aften debatterede følgende byrådskandidater:Egon Madsen, Socialdemokratiet, Cathrina Sørensen, Radikale Venstre, Anders Koch-Hørlyck, Det Konservative Folkeparti, Kim Doberck, Nye Borgerlige, Henrik Boye, Socialistisk Folkeparti, Ole Junker Strandlyst, Dansk Folkeparti, Erwin Andresen, Slesvigsk Parti, Martin Ugilt Thomsen, Venstre, Brian Gormsen, Enhedslisten og Gurli Toft Sieljacks, Alternativet.
Der måtte hentes ekstra stole til det velbesøgte vælger- og borgermøde i Rødekrohallen. Foto: Steffan Axelsen
Der måtte hentes ekstra stole til det velbesøgte vælger- og borgermøde i Rødekrohallen. Foto: Steffan Axelsen

Trafiksikkerhed

Da borgerne fik mulighed for at stille spørgsmål til politikerne, skinnede det tydeligt igennem, at trafiksikkerheden og busforbindelserne er noget, der bliver vægtet højt. Især skoleelevernes trafiksikkerhed blev livligt diskuteret, og flere ønskede, at der bliver etableret en tunnel, så eleverne slipper for at krydse en vej. Den var Erwin Andresen fra Slesvigsk Parti ikke med på.

- Der kører 500 biler på vejen, og det retfærdiggør ikke, at der bliver bygget en tunnel. For børnene er det også vigtigt, at de lærer at krydse en vej, sagde Erwin Andresen, der også var i vælten, da en borger undrede sig over, at man havde fjernet flere fodgængerovergange.

- Fodgængerovergange giver i mange tilfælde en falsk tryghed, forklarede Erwin Andresen og henviste til en statistik fra Tinglev, der viser, at der er sket færre uheld, efter at man har fjernet fodgængerovergange.

Det var også Erwin Andresen, der skulle forklare, hvorfor det halter med busforbindelserne i Rødekro.

- Vi vil gerne udvikle bybusnettet, men økonomien sætter nogle gange grænser, sagde han.

Hvilken løfter, borgerne i Rødekro får indfriet efter valget, må komme an på en prøve. Nu ved de i hvert fald, hvor politikerne står.

Der blev afgivet en del politiske løfter i Rødekrohallen. Foto: Steffan Axelsen
Der blev afgivet en del politiske løfter i Rødekrohallen. Foto: Steffan Axelsen

Vælgermøde: Mange løfter til Rødekro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce