V-nederlag på indledende byrådsmøde

Det var en stor aften for navneopråb, da der var konstituerende byrådsmøde. Borgmester Thomas Andresen (V) stod for en del af navnene, men størsteparten tog Venstres gruppeformand, Kirsten Nørgård Christensen, og Socialdemokraternes ditto, Karsten Meyer Olesen, sig af. Foto: Jacob Schultz

V-nederlag på indledende byrådsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre ønskede en honorarstigning til formanden for havnebestyrelsen, men endte med at trække forslaget på et møde, der mest var præget af formalia og navneopråb.

Aabenraa: Socialdemokratiet bød på en kontrast, der var til at få øje på, da det nye byråd onsdag holdt sit konstituerende møde i byrådssalen på rådhuset.

Det var Povl Kylling Petersen, der som det længst siddende byrådsmedlem forestod dagsordenens punkt to, valg af formand for byrådet, og samme parti havde som ét af de i alt 11 nyvalgte byrådsmedlemmer Danmarks yngste byrådsmedlem siddende i en af de 31 magelige stole.

- Det var spændende og første gang, og når man kigger rundt, så er gennemsnitsalderen noget høj. Jeg trækker den en del ned, smilede Jonas Haase efter sit første byrådsmøde.

- Men jeg er rigtig glad for, jeg er blevet valgt som ung repræsentant, og det tror jeg, alle unge i kommunen er.

Når man kigger rundt, så er gennemsnitsalderen noget høj. Jeg trækker den en del ned.
Jonas Haase (S), 18-årigt, nyvalgt byrådsmedlem - og Danmarks yngste.

V trak forslag

De Konservatives Jan Riber Jakobsen mødte frem i topform. Først kunne han notere, at byrådsperioden i dagsordenen ved en fejl var gjort tre-årig i stedet for fire-årig, og dernæst var han medvirkende til at borgmesteren måtte trække et ændringsforslag, som ville betyde en stigning i honoraret til formanden for havnebestyrelsen.

Thomas Andresen foreslog på Venstres vegne, at honoraret til havnebestyrelsesformanden skal udgøre 22 procent af borgmesterens vederlag i stedet for de 17 procent, der var lagt op til. Jan Riber Jakobsen pointerede, at der står 17 procent i konstitueringsaftalen og at De Konservative ikke var forberedte på forslaget.

- Vi har slet ikke drøftet det, og vi har heller ikke afklaret, om vi stemmer for eller imod, eller bare undlader at stemme, sagde Riber Jakobsen.

Dansk Folkeparti erklærede sig positive, mens Socialdemokraterne og SF gerne ville holde fast i de 17 procent, som svarer til det, øvrige udvalgsformænd vil få i honorar. Udgangen blev, at Thomas Andresen og Venstre trak forslaget.

Navne, navne og navne

Ellers var mødet præget af formalia og oplæsning af navne.

- I dag var der rigtig mange navne, og allerede halvvejs kom forvirringen over, hvem det nu var, der var kommet med hvor, smilede Jane Thorgeirsson, som er ét af Dansk Folkepartis tre nyvalgte byrådsmedlemmer.

- Men det var spændende at få hilst på alle kolleger.

Ikke overraskende blev Thomas Andresen genvalgt som formand - det indikerede det nyligt afholdte kommunalvalg - og han kunne ud over det beskedne honorarnederlag hjemføre en buket blomster, som Povl Kylling Petersen overrakte inden mødet.

- Jeg bemærkede, der var røde roser i buketten. De kan også være ganske smukke, lød det fra borgmesteren, der har det første ordinære møde med det nye byråd den 31. januar.

V-nederlag på indledende byrådsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce