Usikker fremtid på havnen: KW Lakering opretter afdeling i Rødekro

Der er ingen fremtid på Kathale, mener ejeren af KW lakering, Erik Samsøe, som defor åbner afdeling i Rødekro. Arkivfoto: André Thorup.

Usikker fremtid på havnen: KW Lakering opretter afdeling i Rødekro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KW Lakering på Kathale i Aabenraa får nu en afdeling på Norgesvej i Rødekro. Virksomhederne på havnens arealer nord for Kilen lever en usikker tilværelse med korte lejekontrakter.

AABENRAA: Erik Samsøe, der driver KW Lakering på Kathale i Aabenraa, er i fuld gang med at oprette en afdeling på Norgesvej i Rødekro.

Den er klar den 1. april, og planen er, at de to afdelinger skal drives side om side i de kommende år. Men KW Autolakering på Kathale har en udløbsdato. Grunden er lejet hos Aabenraa Havn, og lejekontrakten rækker kun ti år frem.

- Vi åbner i Rødekro, fordi vi mangler kapacitet i Aabenraa, og det er trist at sige nej til nogle kunder. Men det er også fordi, vi ikke kan blive i Aabenraa på længere sigt, forklarer Erik Samsøe, der har haft KW Lakering siden 1995.

- Den nye afdeling er et led i en fremtidssikring. Hvis jeg om nogle år skal kunne afhænde firmaet, bliver det svært, hvis det stadig ligger på Kathale, som skal omdannes til boligformål, pointerer han.

Der et i øjeblikket otte medarbejdere i Aabenraa, og der skal ansættes yderligere tre til at passe den nye afdeling i Rødekro.

- I Aabenraa har vi 1000 kvadratmeter, mens der kun er 700 på Norgesvej i Rødekro, men til gengæld er der mulighed for at udvide i Rødekro. Det er der ikke i Aabenraa, forklarer Erik Samsøe.

Åbning med manér
KW Lakerings kunder er hovedsagelig bilforhandlere i Aabenraa og Rødekro.Den nye afdeling på Norgesvej i Rødekro åbner på mandag, og det markeres fredag den 5. april fra klokken 12 med åbent hus, hvor der er servering af mad og drikke fra en lejet pølsevogn.

Nye tider

Aabenraa Havn og Aabenraa Kommune har længe været i gang med nye planer for den del af havnens areal, der ligger nord for Kilen. Det er meningen, at det ikke længere skal være et erhvervsområde, der hører under havnen. Den vestligste del skal i stedet omdannes til boligområde, mens den østligste fortsat kan bruges til erhverv.

KW Lakering ligger i det område, der med tiden skal være boligområde.

Kommunen har allerede for et par år siden holdt møde med lejerne nord for Kilen som optakt til et lokalplanforslag.

Kim Lyster fra kommunens planafdeling oplyser, at dette forslag vil blive præsenteret i løbet af i år.

- Når det er blevet noget forsinket, skyldes det blandt andet, at der er nogle miljømæssige forhold, som vi har arbejdet på at få afklaret, oplyser han.

Hverken havnen eller kommunen vakler dog i beslutningen om, at arealer nord for Kilen skal overgå fra havnen til kommunen.

Det fremgår blandt andet af den nye ejerstrategi for Aabenraa Havn, som i sidste uge blev vedtaget i økonomiudvalget.

Usikker fremtid på havnen: KW Lakering opretter afdeling i Rødekro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce