Undgå kø-kaos ved den dansk-tyske grænse

Vejdirektoratet og politiet forudser en travl weekend ved den dansk-tyske grænse. Arkivfoto: Lars Salomonsen.

Undgå kø-kaos ved den dansk-tyske grænse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemrejsetrafikken i den kommende weekend i forbindelse med vinterferien ventes at skabe kødannelser ved den dansk-tyske grænse.

Frøslev: Vinterferien er i fuld gang, men allerede i den kommende weekend begynder bilisterne igen at vende snuden hjem mod Danmark. Det forventer både Vejdirektoratet og politiet vil skabe kø ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland, og grænsekontrollen vil ikke mindske kødannelserne.

- Vi regner med, at der kommer et øget tryk på grænsen i løbet af weekenden, siger Jakob Riis-Petersen, der er vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter.

- De sidste par år har vi set, at der i forbindelse med vinterferien har været nogle kilometers kø ved de dansk-tyske grænseovergange i Sønderjylland, fortsætter han.

For at undgå at komme til at sidde fast i en kø ved grænsen i weekenden har Vejdirektoratet et meget enkelt råd.

- Der vil være færrest biler i de sene nattetimer og tidlige morgentimer. Det er klart at anbefale at køre over grænsen i de tidsrum, siger Jakob Riis-Petersen.

Vi regner med, at der kommer et øget tryk på grænsen i løbet af weekenden.
Jakob Riis-Petersen, vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter.

Ekstra spor

Hos politiet er man også godt klar over, at hjemrejsetrafikken fra vinterferien mod Danmark kan og sikkert også vil skabe kø ved de dansk-tyske grænseovergange i Sønderjylland.

- Det plejer at være værst lørdag, men det er meget svært at forudsige, hvor slemt det bliver, siger Helle Lundberg, der er kommunikationsrådgiver hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det er især grænseovergangen på motorvejen ved Frøslev, at der i ferieperioder opstår størst kødannelse, men her har politiet mulighed for, at bilisterne kan komme hurtigere igennem grænsekontrollen.

- Når vi ser, at der opstår kø, har vi mulighed for at åbne et ekstra spor ved grænseovergangen på motorvejen ved Frøslev, siger Helle Lundberg.

Derudover vil politiet også gøre opmærksom på kødannelser på Twitter, og sidst men ikke mindst er der også en helt anden mulighed for at undgå kø-kaos.

- Der er altid mulighed for at vælge nogle af de andre og mindre befærdede grænseovergange som Padborg og Kruså, siger Helle Lundberg.

Vejdirektoratet forventer også kødannelser ved de dansk-tyske grænseovergange i uge otte i nordgående retning.

Undgå kø-kaos ved den dansk-tyske grænse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce