Under bøgen: Provstiet planlægger gudstjeneste på Kongehøjen

Kongehøjen bliver centrum for en friluftsgudstjenste, der den 15. juni skal fejre Dannebrogs 800 års jubilæum. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Under bøgen: Provstiet planlægger gudstjeneste på Kongehøjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dannebrogs 800 års jubilæum markeres også af Aabenraa Provsti. På Valdemarsdag vil der blive holdt friluftsgudstjeneste på Kongehøjen, hvor både borgmester og biskop vil få ordet.

Aabenraa: Det er en legende. Men når det nu er en legende, der fortæller, at Dannebrog dalede ned fra himlen efter bøn om hjælp på slagmarken og en røst forkyndte "ved dette tegn skal du sejre", så er det oplagt, at også kirken er med, når Dannebrogs 800 års jubilæum fejres til sommer.

- I forhold til det kirkelige er der jo også korset i flaget, som provst Kirsten Sønderby forklarer provstiets planlagte fejring, hvor alle detaljer så småt er ved at falde på plads.

Stedet bliver naturligvis Kongehøjen, hvor myten fortæller Valdemar Sejr lagde til og for første gang præsenterede Dannebrog for danerne, og det bliver på Valdemarsdag, lørdag den 15. juni.

- Det bliver en friluftsgudstjeneste, hvor borgmesteren vil holde en velkomsttale, biskoppen prædiker, og det vil blive sunget sange og salmer, der har forbindelse til flaget, folket, troen og bøgeskoven, forklarer Kirsten Sønderby.

Myten om Dannebrog fortæller om forholdet mellem magt og tro. Det er altid en spændende historie, som vi forholder os både kritisk og kristeligt til.
Kirsten Sønderby, provst i Aabenraa Provsti

Foredrag kommer først

Den Sønderjyske Garde er inviteret til at spille, og så håber Kirsten Sønderby meget på, at lokalområdes mange foreninger, der har en fane, vil dukke op med den.

- Vi ser for os et hav af faner i bøgeskoven, og det bliver naturligvis solskin, siger provsten.

Friluftsgudtjenesten bliver provstiets anden markering af jubilæet. Første arrangement finder sted allerede 25. april i Høje Kolstrup Kirke.

Det er historikeren Michael Böss, der vil tale over emnet "Nationalitet". Han mener, at nationalitet har to sider: en formel og en mental. Den første handler om statsborgerskab og alt, hvad der følger med i form af rettigheder og pligter.

Den anden side er den personlige og indre nationalitet. Den, der handler om følelser, forestillinger, adfærd og værdier, og den, foredraget handler om. Böss vil fortælle om, hvordan vi udtrykker vores nationalitet til hverdag og fest, men for det meste uden at vi tænker over det. Nationalitet er nemlig en bestemt måde at leve, tænke og føle på. Men den forandrer sig gradvist, og han stiller spørgsmålet, om vi er på vej mod en opløsning af dansk nationalitet.

Provstiet arrangerer foredraget i samarbejde med Aabenraa Byhistorisk Forening.

Under bøgen: Provstiet planlægger gudstjeneste på Kongehøjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce