Ulovlige vejboder vækker harme i grænselandet

Vejboden her er placeret ved en rasteplads på Tøndervej kort efter rundkørslen ved Lyren og Omfartsvejen. Lige nu er de ulovlige boder imidlertid tomme for varer på grund af ferielukning. Foto: Bo Nielsen

Ulovlige vejboder vækker harme i grænselandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejboder med ukendt ejer er placeret på offentlige vejarealer og skilter, hvor man ikke må skilte, og det falder ikke i god jord hos de konkurrenter, som overholder reglerne.

Kruså: Man kan ikke køre mange meter uden for bymæssig bebyggelse i sommerlandet uden at støde på vejboder med kartofler, jordbær, ærter og andre frugt- og grøntsager, men som regel forefindes boderne på privat grund.

I området Kruså-Kollund-Sønderhav har en indehaver af flere vejboder gjort sig bemærket, fordi han har placeret vejboder direkte ud til offentlig vej. Altså på kommunal grund, og det er ikke tilladt. Det er ifølge JydskeVestkystens oplysninger en lokal mand, der er indehaver, men det er ikke muligt at få bekræftet, fordi der hverken er navn eller kontaktinformationer på indehaveren i boderne.

- Vi fører tilsyn med det, når vi kommer i området, og så får indehaverne en besked, hvis noget er sat op på vejareal, siger teamleder Keld Rysgaard, Trafik og Anlæg i Aabenraa Kommune, som samtidig fortæller, at kommunen ikke udsteder påbud lige med det samme, hvis boderne ikke er til fare for trafiksikkerheden.

Vi synes, det er noget svineri, for vi skal have vores boder stående på egen grund, og vi må ikke sætte skilte ud ved offentlig vej.
Marie Mathiesen, indehaver af lovlig vejbod.

Også skilte er ulovlige

Der er en vejbod ved rastepladsen på Tøndervej lige efter rundkørslen ved Lyren i retning mod Kruså, og så er der to på Fjordvejen - én klods op ad skiltet ved indkørslen og én inde på selve rastepladsen - og så er der én på Sønderborgvej ved et busstoppested.

Alle fire steder er der tydeligt markeret med skilte 100 meter før boden i begge kørselsretninger. "Nye kartofler 100 meter". Skilte, det ifølge Keld Rysgaard heller ikke er lovligt at opstille i vejkanten.

Marie Mathiesen, som bor på Fjordvejen, driver en vejbod i sin garage, hvor hun sælger kartofler og agurker og tomater, når de er klar fra drivhuset. Hun undrer sig over, at indehaveren af de nævnte vejboder ikke giver sig til kende.

- Vi har været udsat for, at kunderne kommer her og vil have deres kartofler og ting og sager byttet, men vi kan se på poserne, at varerne ikke er købt her, fortæller Marie Mathiesen.

Konkurrent: - Det er noget svineri

De ubemandede vejboder er et samtaleemne blandt de "lovlydige" indehavere af vejboder.

- Vi synes, det er noget svineri, for vi skal have vores boder stående på egen grund, og vi må ikke sætte skilte ud ved offentlig vej. Pludselig er der kommet skilte op, og nogle af dem rager helt ud på cykelstien, så når en cyklist skal udenom skiltet, slår de et sving, og hvis man ikke passer på, kører man en cyklist ned, forklarer Marie Mathiesen.

De meget interimistiske vejboder indeholder en prisliste på kartofler, jordbær og kirsebær, men ingen varer, fordi der er ferielukket.

I flere af boderne hænger et A4-ark med følgende tekster: "Vi har tillid til, at du betaler, og de få, der ikke gør, bliver meldt til politiet" og med rødt "Videoovervågning"". Hvis der er videoovervågning, er kameraet skjult godt, og det vil næppe være smart at bruge som bevismateriale over for ordensmagten.

- Så overvåger man og skal have politiets tilladelse til at lave overvågning. Det er formentlig skrevet for at skræmme. Det vil overraske mig, hvis der er givet tilladelse, siger teamleder Keld Rysgaard.

Ulovlige vejboder vækker harme i grænselandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce