Udvalg siger nej til længere åbningstid i børnehaven

Børnehuset Kruså får ikke umiddelbart lov til at udvide åbningstiden om eftermiddagen. Arkivfoto: Bo Nielsen

Udvalg siger nej til længere åbningstid i børnehaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehuset Kruså har søgt om lov til at holde en halv time længere hver dag. Men kommunen siger nej.

KRUSÅ: For mange børnefamilier kan det være svært at nå at hente børnene, inden daginstitutionen lukker. Det mærker man blandt andet i Børnehuset Kruså, hvor flere af familierne har et ønske om længere åbningstid.

I dag lukker børnehuset klokken 17 til hverdag og klokken 16.30 om fredagen. Bestyrelsen har søgt om lov til at udvide åbningstiden med en halv time hver dag mod så til gengæld at åbne lidt senere om morgenen.

Men kommunens børne- og uddannelsesudvalg har sagt nej.

- Der er faktisk også familier, der har behov for den tidlige åbning. Derfor er det ikke nogen løsning at flytte åbningstiden. Vi mener, det må være nemmere at finde nogen, der kan hente børnene tidligt om eftermiddagen frem for at finde nogen, der kan passe dem tidligt om morgenen, siger Kirsten Nørgård Christensen (V), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Hun understreger, at de nye store institutioner, som er på vej i kommunen, vil have nemmere ved at holde længere åbent både om morgenen og om eftermiddagen.

Ny konkurrent
Når bestyrelsen for Børnehuset Kruså gerne vil have længere åbningstider, er det blandt andet fordi, at institutionen også skal kunne konkurrere med private pasningstilbud i området.Den private institution, Børnehuset Evigglad fra Aabenraa, har for nylig åbnet en filial i Bov, som tilbyder pasning fra klokken seks til 18 hver dag.

Nye muligheder

Udvalgsformanden gør opmærksom på, at der er lavet ændringer i dagtilbudsloven, som betyder, at forældre nu har mulighed for at få tilskud til privat pasning i de timer, hvor kommunens daginstitutioner er lukkede.

Det kræver dog, at kommunen godkender den private pasning, og at der er tale om pasning i over ti timer om ugen.

Derfor er det ikke sikkert, ordningen kan dække behovet for de forældre i Børnehuset Kruså, der har behov for at kunne hente deres børn en halv time senere hver dag.

Udvalg siger nej til længere åbningstid i børnehaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce