Udenlandske autocampere invaderer sønderjysk havneby

Formanden for Aabenraa Sejl Club, Jens Christian Clausen, kan med tilfredshed notere sig, at der er travlt på autocamper-pladsen. Foto: Henrik Dürr

Udenlandske autocampere invaderer sønderjysk havneby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Autocampere fra udlandet valfarter til Aabenraa lige nu, og pladsen melder stort set om udsolgt hver aften.

Aabenraa: - De sidste 10 år har vi hvert år haft et stigende antal gæster, og det ser ud til at fortsætte i år. Der er næsten udsolgt hver aften.

Jens Christian Clausen er formand for Aabenraa Sejl Club, og det er netop sejlklubben, der ejer og bestyrer autocamper-pladsen, der ligger smukt placeret lige ved lystbådehavnen og mindre end et stenkast fra strand og vand. Formanden kan berette om stor travlhed på pladsen, og sidste års rekord ser ud til at blive slået.

- Vi havde 6000 overnatninger sidste år, og det forventer vi, at vi slår i år. Ved udgangen af juni havde vi 200 flere overnatninger end sidste år, siger Jens Christian Clausen, der ikke er i tvivl om, hvorfor autocamper-pladsen i Aabenraa er så populær.

- Vi har en god beliggenhed tæt på vand og strand, og samtidig betyder det også noget, at vi ligger så tæt på motorvejen, siger Jens Christian Clausen.

- Desuden har vi alle de faciliteter, der skal til. Vi har toilet og bad, autocampisterne kan få tømt deres spildevand og toilet, og der er også vaskemaskine og tørretumbler, fortsætter han.

Vi har en god beliggenhed tæt på vand og strand, og samtidig betyder det også noget, at vi ligger så tæt på motorvejen.
Jens Christian Clausen, formand for Aabenraa Sejl Club
Autocamper-pladsen
  • Autocamper-pladsen i Aabenraa ligger mellem sejlklubben og stranden med under 50 meter til vandet.
  • Der er gode sejl-, bade- og fiskemuligheder lige uden for "husdøren", og fra alle pladser er der udsigt til Aabenraa Fjord.
  • Autocamper-pladsen benytter fælles faciliteter med lystbådehavnen, og der er en hyggelig restaurant på stedet.

Flest nordmænd

Autocamper-pladsen i Aabenraa har åbent året rundt, og der er plads til 48 autocampere af gangen. De pladser er lige nu stort set udelukkende fyldt op af udenlandske autocampister.

- Der er flest nordmænd, men der er også mange tyskere, svenskere og hollændere, siger Jens Christian Clausen.

Trods de rekordmange overnatninger år efter år, så formanden for Aabenraa Sejl Club gerne, at de enkelte autocampister blev lidt længere.

- De fleste tager kun en overnatning og kører så videre enten nord- eller sydpå. Vi vil gerne have, at de tager en ekstra overnatning. Både for vores økonomis skyld, men også for byens skyld, siger Jens Christian Clausen, der selv er ivrig autocampist og netop har været på en længere tur i Toscana-området.

For at få de udenlandske autocampister til at blive lidt længere, ser Jens Christian Clausen kun en løsning.

- Aabenraa skal være bedre til at informere om, hvad byen har at tilbyde, siger han.

Udenlandske autocampere invaderer sønderjysk havneby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce