To borgmestre hjælpes ad med første spadestik

Aktivitetspladsen i Løjt skal forbinde Løjt Skole med idrætsanlægget. Illustration: Aabenraa Kommune.

To borgmestre hjælpes ad med første spadestik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag klokken 10 er der hele to borgmestre, der skal tage første spadestik til aktivitetspladsen i Løjt. Pladsen skal etableres ved hjælp af en masse frivillig arbejdskraft.

Aabenraa: Efter mange og lange forberedelser bliver aktivitetspladsen mellem hallen og skolen i Løjt snart en realitet.

Første spadestik tages i forbindelse med kulturnatten på lørdag. Det sker klokken ti, hvor borgmester Thomas Andresen (V) får hjælpe til arbejdet af Dean Winther, som i denne uge er borgmester i Løjstrup. I denne uge holder Løjt Skole nemlig emneuge, hvor skolen har forvandlet sig til minisamfundet Løjstrup med egen borgmester.

Aktivitetspladsen er en del af områdefornyelsen i Løjt, og pengene kommer både fra kommunen og fra Løjt Idrætsanlæg. Desuden har Lokale og Anlægsfonden (LAG) bidraget med redskaber til pladsen.

Men budgettet kræver, at Løjtingerne også selv lægger frivillige arbejdstimer i projektet.

- De fleste frivillige er fra Løjt Idrætsanlæg, fortæller Mogens Calløe Ravn, som er formand for anlægget og tovholder på projektet.

- Vi har desuden planer om at involvere skoleeleverne og deres forældre, når der skal plantes træer. Man er mindre tilbøjelighed til øve hærværk mod noget, man selv har været med til at plante, siger han.

En del af arbejdet bliver dog lavet af professionelle. Det gælder blandt andet den planlagte cykelbane, som entreprenører kommer og etablerer i løbet af efteråret.

Kulturnat i Løjt
Første spadestik til aktivitetspladsen finder sted i forbindelse med kulturnatten i Løjt. Arrangementet fungere som startskud til en hel række aktiviteter i løbet af dagen."Vi bygget Bro" lyder årets tema kulturnatten, og arrangørerne har sørget for, at der bygges bro mellem generationerne. Der er nemlig noget for både de små, de mellemstore og de rigtigt voksne.

Leg og ophold

Aktivitetspladsen skal både være et sted, hvor man kan lege, men også et sted man bare opholder sig.

Mogens Calløe Ravn satser på, at det hele står klar til brug til næste forår.

Planen er, at børn og unge skal bruge pladsen både i skoletiden og i fritiden. Der laves en fodgængerovergang fra skolen over til pladsen.

Første spadestik på lørdag bliver en kort begivenhed, men bagefter kan alle interesserede besøge Løjt Skoles minisamfund, hvor der sælges både mad og drikke.

Inden da er der børneoptog gennem Løjt. Børn fra dagpleje, børnehave og indskolingen samles ved Brugsen og går derefter klokken 9.15 i fælles flok til den kommende aktivitetsplads.

To borgmestre hjælpes ad med første spadestik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce