Tinglevs nye præst vender hjem til rødderne

Søren Wogensen (i midten) er uddannet på universitetet i Aarhus og var de første 11 måneder som nyuddannet præst ansat i skiftende vikariater i Haderslev Stift. Han var i Havnbjerg, Ulkebøl og Ullerup, inden han i vinteren 2010-11 vikarierede i Ensted Sogn. Arkivfoto

Tinglevs nye præst vender hjem til rødderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

39-årige Søren Wogensen overtager 1. januar embedet som sognepræst i Tinglev. Efter mere end syv år i Vestjylland ville Haderslev-drengen atter sydpå.

Tinglev: Han er vokset op i Starup ved Haderslev. De seneste syv et halvt år har adressen imidlertid være vestjyske Vemb, hvor Søren Wogensen har været sognepræst i kirkerne Gørding, Vemb og Bur.

Ved årsskiftet rykker den 39-årige sognepræst atter mod syd. Han er ansat som ny præst ved Tinglev Kirke, der stod præsteløs, da Marianne Ring i august efter kun halvandet års virke meddelte, at hun ikke var faldet til og derfor havde søgt job på Langeland.

- Jeg havde tænkt, at tiden var inde til at komme længere sydpå, hvor det meste af min familie bor, og så dukkede muligheden i Tinglev op, forklarer Søren Wogensen, der blev den udvalgte blandt de fire ansøgere, menighedsrådet havde valgt ud til samtale og prøveprædiken.

Det er da med blandede følelser, jeg skal sige farvel heroppe, men jeg regner da med, at jeg kommer til at sætte pris på lige så mange i Tinglev.
Søren Wogensen

Fra tre til en

Hvor han i sit nuværende embede passer tre sogne og tre kirker, er der i Tinglev som bekendt kun ét sogn og én kirke.

- Uden at det på nogen måde skal lyde, som om det er frygteligt at have tre sogne, så kan det af og til være svært at få enderne til at nå sammen, forklarer Søren Wogensen, der nok kun får én kirke at passe i Tinglev, men til gengæld er der det dobbelte antal sognebørn, nemlig 2600 - og den tyske menighed, der også bruger kirken, han skal samarbejde med.

- Dét ser jeg frem til at prøve. Her er der jo nogle helt særlige forhold i Sønderjylland, siger han og vil godt love, at kirkegængerne i Tinglev med ham på prædikestolen nok skal blive mindet på historien. Historie er nemlig ud over teologi hans helt store interesse.

Hunden flytter ind

Søren Wogensen har sin sidste prædiken i Vemb 31. december, men han satser på, han kan finde tid til at flytte ind i præstegården på Hovedgaden i Tinglev mellem jul og nytår.

- Julen er jo altid en travl tid for en præst, men det skulle nu alligevel gerne falde i hak med en flytning dér, siger den 39-årige præst, der da også kun har sig selv og sin hund, en labrador, at flytte på.

Der er indsættelsesgudstjeneste søndag den 6. januar for Søren Wogensen. Han afløser Ditte Friesleben, der har vikarieret i kirken de seneste tre måneder, og som i søndags blev indsat som ny præst i sognene Maugstrup, Jegerup og Vojens.

Tinglevs nye præst vender hjem til rødderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce