Tietje: Badesikkerhed og jollehavn kan godt forenes

Indtil videre ligger jollerne blot trukket op på stranden ved Loddenhøj. Arkivfoto: Bente Staugaard.

Tietje: Badesikkerhed og jollehavn kan godt forenes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for vækstudvalget, Philip Tietje (V), mener ikke, en jollehavn vil betyde risiko for badegæster. Udvalgets næstformand, Erik Uldall (S), mener, ny bekendtgørelse er et godt argument for at lægge jollehavnen et andet sted.

AABENRAA: Formanden og næstformanden i Aabenraa Kommunes vækstudvalg for land og by har aldrig været enige om, hvorvidt det er en god idé at anlægge en jollehavn ved Loddenhøj Strand.

Mens formand Philip Tietje og resten af Venstre hele tiden har bakket op om Loddenhøj Jollelaug og laugets planer om at etablere en jollehavn, er der stor skepsis hos Erik Uldall Hansen og resten af den socialdemokratiske byrådsgruppe.

De to kommer heller ikke nærmere enighed, når det gælder, hvorvidt den kommende bekendtgørelse om vandscootere og speedbåde bør have indflydelse på havneplanerne ved Loddenhøj:

- Selvfølgelig skal badegæster beskyttes mod hurtige både, men det kan sagtens ske samtidig med, at bådene kan komme ud og ind af jollehavnen, fastslår Tietje.

Erik Uldall Hansen mener ikke, at et flertal i byrådet vil benytte sig af de restriktioner for vandscootere og lignende fartøjer, som kommunerne nu får mulighed for indføre.

- Hvis et flertal gennemfører lokalplanen, der tillader jollehavnen, så er der nok ikke flertal for restriktioner, siger han.

- Men når Miljø- og Fødevareministeriet åbner mulighed for at lave den slags restriktioner for sejlads med vandscootere, så er det jo, fordi der er et problem, understreger Uldall.

Lokalplan nummer to
Den kommende lokalplan er nummer to af slagsen, der tillader en jollehavn ved Loddenhøj. Den første plan blev underkendt af Planklagenævnet, fordi der ikke var indkaldt idéer og forslag til placering af en jollehavn i forbindelse med den første lokalplan.Det har kommunen gjort i denne omgang, og i den forbindelse indløb der ikke færre end 111 svar fra borgere, institutioner og foreninger.

Forarbejde

Erik Uldall så gerne, at lokalplanen blev sat i bero, indtil det er afklaret, om en gruppe beboere har vundet hævd på den badebro ved Loddenhøj Strand. Det har de nedlagt påstand om, men sagen er ikke afgjort endnu.

Det samme gælder en klage fra modstanderne af jollehavnen over, at Kystdirektoratet har givet tilladelse til en jollehavn ved Loddenhøj.

- Planafdelingen har meget travlt i forvejen. Hvis denne her sag falder, så har kommunen igen spildt masser af kræfter, siger han.

Philip Tietje mener til gengæld, at kommunen denne gang har været ekstra omhyggelig, så der ikke vil være noget at komme efter, når lokalplanen engang er vedtaget.

Tietje: Badesikkerhed og jollehavn kan godt forenes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce