Teaterpublikum skal være klar til overraskelser

'Elverhøj' tilsat vild komik er et af de mange tilbud til Aabenraas teaterpublikum i den kommende sæson. Illustration: Figaros

Teaterpublikum skal være klar til overraskelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er et alsidigt og anderledes program, som Teater i Aabenraa har stablet på benene til den kommende sæson. Komik og alvor er godt blandet gennem hele sæsonen.

AABENRAA: En sort krimikomedie, en danseforestilling med musik af David Bowie, en forestilling om en sexarbejders liv og en kun for kvinder.

Repertoiret hos Teater Aabenraa går i den kommende sæson lidt uden for de sædvanlige rammer. Foreningen vil gerne udfordre sit publikum og samtidig tiltrække nogle yngre teatergængere. Derfor er det ikke så meget de klassiske forestillinger med store kendte navne, der er i fokus i den kommende sæson.

Til gengæld er der masser af forestillinger, der udfordrer den gængse opfattelse af, hvad teater er for noget.

Det hele begynder på NygadeHuset onsdag den 18. september, hvor komikeren Valdemar Pustelnik præsenterer sin forestilling 'Dansk Danskere'.

Den 29. september vises forestillingen 'Jorden Rundt i 80 dage' i Sønderjyllandshallen. Det er en ganske fri gendigtning efter Jules Vernes roman af samme navn. Her er der fire skuespillere, der deles om 52 roller, og undervejs når de forbi både Paris, Gibraltar, Hong Kong, Port Said, Calcutta og Travemünde, så det går med andre ord rimeligt stærkt.

Forestillingen er instrueret af Flemming Jensen, der i sin tid selv stod på scenen i selv samme forestillinger sammen med Jesper Klein. Dengang var de blot to skuespillere om de 52 roller.

Den 1. oktober gælder det en helt anden slags forestilling, når den musikdramatiske fortælling 'Troen og Ingen' gæster Aabenraa. Forestillingen er bygget over Saybia-forsanger Søren Huss's solodebut på dansk, der handlede om sorgen efter at have mistet sin kæreste i en trafikulykke.

Det er teateret Svalegangen, der har brugt sangene til en dramatisk fortælling om tre menneskers vej tilbage til livet, efter at de er ramt af en stor sorg.

'Ikke uden min mor' er en forestilling kun for kvinder. Foto: Teatergrad.
'Ikke uden min mor' er en forestilling kun for kvinder. Foto: Teatergrad.

Lyst gange to

Den 22. oktober spilles forestillingen 'Lyst' hele to gange. Her mødes publikum en sexarbejder og hører om forholdet til livet og kunderne. Der er blot én skuespiller på scenen. Til gengæld er publikum også med på scenen, og her kan der kun være 30 ad gangen. Derfor spilles forestillingen over to gange.

Publikum bliver inddraget i forestillingen, og det lyder måske lidt grænseoverskridende, men det er det slet ikke, forsikrer formanden for Teater i Aabenraa, Allan Bruhn.

'Marienborg', nej tak, er titlen på en forestilling, der vises på biblioteket den 24. oktober. Den handler om politikerlede - blandt andet.

Den næste teateraften, den 5. november, er danseforestillingen 'A Space in the dark', der bygger på musik af David Bowie. Bagefter er der koncert i foyeren med Carl King, og den oplevelse er med i prisen.

Årets børneforestilling er 'God Jul Cirkeline', som opføres den 26. november, og allerede dagen efter får Teater i Aabenraa besøg af forestillingen 'Selvtægt', der beskrives som en nordic noir-krimikomedie.

Endnu mere politisk bliver det efter julepausen, den 21. januar, når forestillingen 'Hvad så Europa' spilles i Sønderjyllandshallen.

Den 27. januar er det kun for kvinder, når mor datter-forholdes sættes under lup i forestillingen 'Ikke uden min mor'.

Den 28. januar er det alvor, når forestillingen 'Soldaten' prøver at beskrive de psykologiske konsekvenser af at være udsendt i krig for Danmark.

Den 18. februar er Teater i Aabenraa tilbage til det klassiske repertoire med forestillingen 'Elverhøj', som dog ikke er den helt klassiske version af det gamle stykke. Denne gang er til tilsat en god portion vild komik.

'Soldaten' er en af de mere alvorlige forestillinger. Den handler om de psykologiske konsekvenser af at være udsendt i krig. Foto: Teater Fair Play.
'Soldaten' er en af de mere alvorlige forestillinger. Den handler om de psykologiske konsekvenser af at være udsendt i krig. Foto: Teater Fair Play.

Teaterpublikum skal være klar til overraskelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce