Tak for mad: Politiet tørrer migrant-regning af på grænsekommune

Her forlader migranter Frøslev-Padborg Skole, som både husede politi og migranter. Arkivfoto: Jacob Schultz

Tak for mad: Politiet tørrer migrant-regning af på grænsekommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da migranter strømmede til Danmark i efteråret 2015, bad politiet om hjælp til at indkvartere og bespise migranterne, men regningen er Aabenraa Kommunes, mener ordensmagten. Den går ikke, siger forvaltning og politikere.

Aabenraa: Aabenraa Kommune trådte på Syd- og Sønderjyllands Politis anmodning til og gav politi og migranter husly på Frøslev-Padborg Skole i september 2015, da migranterne strømmede over grænsen. Regningen på 500.000 kroner for migranternes indkvartering og forplejning er politiet imidlertid løbet fra.

Det, mener man i byråds- og direktionssekretariatet på rådhuset, er forkert, og derfor vil man have økonomiudvalgets godkendelse til at klage over afgørelsen til Justitsministeriet.

- Det ærgrer mig, for som grænsekommune er vi én af de få, der kan stilles i en akut opstået situation som denne og blive involveret. Vi kan ikke nægte at stille hjælp til rådighed, og i det her tilfælde har vi helt konkrete, afholdte udgifter, siger borgmester Thomas Andresen (V), som dermed antyder, hvordan han vil forholde sig på tirsdagens møde.

- Al ordentlighed tilsiger, at man må betale regningen, når man bestiller. Det var ikke en situation, Aabenraa Kommune var herre over, eller en myndighedsopgave, der var vores. De (politiet, red.) må se at få betalt, mener han.

Næste gang vil vi forlange underskrifter på en aftale. Jeg synes ikke, det er i orden.
Thomas Andresen (V), borgmester

Enig viceborgmester

Kommer der en lignende situation en anden gang, vil sagen her formentlig få indflydelse.

- Vi vil da se på, hvor proaktive vi skal være i forhold til at løse udfordringer. Næste gang vil vi forlange underskrifter på en aftale. Jeg synes ikke, det er i orden, fastslår Thomas Andresen.

Viceborgmester Ejler Schütt (DF) er på linje med sin borgmester, når økonomiudvalget samles tirsdag.

- Regningen må placeres det sted, hvor ansvaret ligger, og det er hos politiet eller Justitsministeriet. Jeg er sikker på, mange andre kommuner kan få glæde af den afgørelse, som vil komme, og som jeg er sikker på, vi får medhold i, lyder det fra Ejler Schütt.

Socialdemokratiet har endnu ikke drøftet sagen internt og har derfor ikke en holdning, men De Konservative hælder til at være enige med Venstre og Dansk Folkeparti.

- Jeg synes, det vil være rimeligt at gå videre med sagen. Det er et nationalt anliggende, medmindre det hører ind under beredskabet, hvilket jeg ikke kan se skulle være tilfældet. Det vil jeg spørge ind til på mødet, siger Jan Riber Jakobsen (K).

Avisen har været i kontakt med Rigspolitiets afdeling for koncernjura, som ikke var vendt tilbage inden deadline.

Tak for mad: Politiet tørrer migrant-regning af på grænsekommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce