Svup-svup: Vand aflyser sæsonpremiere

Fodboldbanerne i Løjt er foreløbig lukket land på grund af for våde baner. Billedet her er dog ikke fra Løjt Idrætsanlæg. Arkivfoto: André Thorup

Svup-svup: Vand aflyser sæsonpremiere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I denne tid starter mange breddefodboldspillere sæsonen udendørs, men flere steder i kommunen giver den megen regn hovedbrud. I Løjt kan der ikke spilles på græs foreløbig, og på Høje Kolstrup kan sæsonstarten også blive forpurret.

Aabenraa: Starten på foråret har ikke blot været våd. Den har været meget våd. Efter otte dage i marts var der faldet lige så meget nedbør, som der i gennemsnit plejer at falde i løbet af hele måneden.

Det kan mærkes på en del af kommunens fodboldbaner. På Løjt Idrætsanlæg er den helt gal. Løjt IF har allerede fået aflyst de første kampe.

- Jeg har meddelt fodboldbestyrelsen, at de to første hjemmekampe er nødt til at blive spillet andre steder. Vores baner kan simpelthen ikke klare alt det vand. Vi har den første turneringskamp den 31. marts, og den kan vi ikke afvikle. Hvis Vorherre er med os, kan der spilles den 6. april, men som det ser ud nu, bliver banerne ikke klar, siger halinspektør Steffan Bork Nielsen, der har tre 11-mandsbaner og et område med 5-mandsbaner under sin kommando.

Og det er ikke, fordi Steffan Bork Nielsen ikke gør, hvad han kan for at komme de våde baner til livs. Han har rådført sig med eksperter og fået bistand med specialmaskiner fra SønderjyskE.

Jeg har meddelt fodboldbestyrelsen, at de to første hjemmekampe er nødt til at blive spillet andre steder.
Steffan Bork Nielsen, halinspektør, Løjt Idrætsanlæg

HKB 1981 savner dræn

Hos Høje Kolstrup Boldklub 1981 i Aabenraa er banerne - arealet svarer til to 11-mandsbaner - også en våd oplevelse, men da klubben kun har børnehold og et oldboyshold, er der ikke sæsonstart lige med det samme, og derfor er problemet ikke akut. Endnu.

- Hvis vi ikke må træne på banerne fra 1. april, så får vi problemer. Lige nu ser banerne ikke kønne ud, men det er selvfølgelig også, fordi græsset har groet i vinter, siger Holger Jørgensen, der er klubbens kasserer.

- Men vi har generelt nogle elendige baneforhold. Vi har i mange år ventet på, at der bliver gjort noget ved drænforholdene. Der har, selv om sommeren, været perioder, hvor banerne ikke var brugbare. Vi har efterhånden rykket for dræn i fem år, sukker Holger Jørgensen.

Lidt længere sydpå, på banerne ved Aabenraa Stadion, hvor Aabenraa BK huserer, kan man til gengæld godt gøre sig klar til en tur på græs, hvis man ikke allerede er i gang.

- Jeg er faktisk ved at kridte baner op lige nu, og vi har også klippet en enkelt gang. Jeg synes, banerne er tørret rimeligt godt af. Vi har også åbnet træningsbanerne på græs, fortæller Allan Schmidt, der er stadioninspektør ved Arena Aabenraa, som råder over 12 11-mandsbaner.

Hurra for kunstgræs

Også fra Bylderup-Bov lyder der optimistiske toner. De første hold er så småt begyndt at træne, og fra 5. april begynder turneringskampene.

- Der er kommet rigtig meget vand, men vi har heldigvis meget sand i jorden herude, så vand skaber ikke de store problemer. Selvom det har styrtet ned her, er vandet væk efter to timer, fortæller Andreas Hansen, der er halinspektør i Bylderup Idrætscenter, hvor Bylderup-Burkal IF har hjemme.

Til gengæld døjer man i Bylderup-Bov, der har fem 11-mandsbaner, stadig med efterveer efter sidste års tørke, hvorfor der skal eftersås græs, når vejret er til det.

Længst mod syd, i Kruså, hvor Bov IF har deres baner ved Grænsehallerne, har klubbens nye kunstgræsbane givet ro i maven op til sæsonstart. Også her er der våde baner, men til gengæld starter man, hvis forholdene er til det, normalt først på græs efter påske.

- Vi har både en almindelig vintergræsbane, vi kan spille på, og vores kunstgræsbane. Der er måske noget intern logistik, vi skal have klaret, når alle ungdomsholdene starter ude, men det er også vores eneste udfordring, fastslår Frank Thietje, Bov IF.

Svup-svup: Vand aflyser sæsonpremiere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce