Svømmeklub har fået kunstigt åndedræt

Det er håbet, at der igen kan komme høj aktivitet i Tinglev Svømmebad, der er blevet ramt af, at gæsterne er blevet væk, efter badet i januar genåbnede efter mere end et halvt år med lukkede døre. Arkivfoto: Karin Riggelsen

Svømmeklub har fået kunstigt åndedræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svømmeklubben Plask er på papiret aktiv, indtil kommunens Aktiv Aabenraa finder ud af, hvad mulighederne er for at puste nyt liv i Tinglev-klubben.

Tinglev: Tinglev har stadig sin egen svømmeklub. På papiret.

Selv om der ved den ekstraordinære generalforsamling forleden dukkede et par deltagere op ud over de tre tilbageværende bestyrelsesmedlemmer, så var det ikke opbakning nok til, at klubben fra sommerferien atter vil kunne tilbyde hold i den lokale, nyrenoverede svømmehal.

Derfor er det nu plan B, der bliver trukket op af skuffen. I den træder Aktiv Aabenraa, der er organisationen, der driver de kommunale haller og svømmehaller, til. Lederen her, Pia Paustian, forklarer, at man i løbet af august via sin hjemmeside vil gennemføre en spørgeskemaundersøgelse.

Den skal give idéer til, hvordan man atter kan få liv i den tidligere så velbesøgte svømmehal, der var lukket hele sidste efterår.

Der mangler instruktører
Det er ikke kun nye medlemmer til bestyrelsen, Svømmeklubben Plask ikke har haft held til at rekruttere.Der har i høj grad også været problemer med at skaffe instruktører til holdene. Der meldte sig ikke én eneste, da klubben senest forsøgte sig, selv om man blandt andet har haft kontakt til samtlige 300 medlemmer.

Sløjt med gæster

- Ud fra det holder vi et informationsmøde, hvor vi ser på, hvad vi i Aktiv Aabenraa selv kan gøre, og hvad der kan ske i samarbejde med frivillige, forklarer Pia Paustian, der ud fra det vil udarbejde en handlingsplan.

Og det vil ikke bare være en plan for, hvordan man kan få svømmeklubben på fode igen og genaktivere de 300 medlemmer, Plask havde, før svømmehallen blev lukket i forbindelse med renoveringen.

- Vi skal også have flere til at bruge svømmehallen i den offentlige åbningstid. Der er omkring 30 pensionister til den gratis pensionistsvømning en gang om uge, og det er rigtig fint, men det er lidt sløjt med gæster ellers. Og det er jo ærgerligt, for det er jo noget, der bare trækker el, vand og varme til ingen verdens nytte, siger lederen af Aktiv Aabenraa.

Der er penge i kassen

Selv om Svømmeklubben Plask alligevel ikke har nedlagt sig selv, så vil klubben indtil videre køre på laveste blus, og der vil ikke blive oprettet nogen hold lige efter sommeren.

Fordelen ved, at de tre tilbageværende bestyrelsesmedlemmer har lovet at være med indtil efteråret, er, at man ikke skal begynde på helt bar bund med en ny klub, hvis behovet viser sig. Det sparer en masse administrativ arbejde, ligesom der også er noget økonomi at gøre godt med, hvis der dukker nye frivillige instruktører op, der er klar til at tage en tørn.

Svømmeklub har fået kunstigt åndedræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce