Splid: Veteranbane nedlagt to dage i træk

De populære skinnecykler har ikke været på skinnerne det meste af sommeren. Måske lykkes det at få gang i udlejningen i uge 42, hvor skolerne holder efterårsferie. Arkivfoto: Claus Thorsted.

Splid: Veteranbane nedlagt to dage i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreningen Aabenraa Veteranbane er nedlagt. Så meget står fast. Men hvem, der egentlig har nedlagt den svæver i det uvisse. Det var nemlig strid om datoen for den sidste ekstraordinære generalforsamling.

AABENRAA: Aabenraa Veteranbane eksisterer ikke mere. Foreningen er opløst ved to på hinanden følgende generalforsamlinger, sådan som vedtægterne kræver.

Den første ekstraordinære generalforsamling blev holdt den 25. juni, men den sidste generalforsamling blev holdt to dage i træk. Den blev først afviklet den 10. august som vedtaget på den første ekstraordinære generalforsamling.

Men foreningens tidligere kasserer K.B. Hansen, der overtog formandsposten på den første ekstraordinære generalforsamling den 25. juni, var ikke enig i den dato. Han holdt derfor endnu en generalforsamling den 11. august.

Både den 10. og den 11. august blev foreningen nedlagt enstemmigt.

Nu strides parterne så om, hvilken generalforsamling, der egentlig var den lovlige, og hvem der skal ordne foreningens økonomi og have ret til dens aktiver.

Skinnecykling i efteråret
  • Den nye forening, Aabenraa Veteranbane anno 2019, har af kommunen fået tilsagn om, at en ny brugsaftale til Aabenraa-banen kan være på plads i løbet af et par uger.
  • Foreningens formand, Gert Larsen, satser på, at der kan udlejes skinnecykler i efterårsferien.
  • Skinnecykling har tidligere været en populær aktivitet i sommerhalvåret, men den har ligget stille siden juni.

Ingen indkaldelse

- K.B. Hansen nægtede at indkalde til den anden ekstraordinære generalforsamling, og derfor måtte den tidligere formand Nils Smidemann forestå indkaldelsen, forklarer Gert Larsen, der er formand for en ny forening, Aabenraa Veteranbane anno 2019, som gerne vil sikre, at der fortsat udlejes skinnecykler i Aabenraa.

- På generalforsamlingen den 10. blev det også vedtaget, at samtlige aktiver overgår til foreningen Aabenraa Veteranbane anno 2019, tilføjer han.

Gert Larsen har henvendt sig til kommunen og bedt om, at den nye forening får brugsret til Aabenraa-banen og tilladelse til skinnecykling hurtigst muligt.

Ulovlig

Den første ekstraordinære generalforsamling den 25. juni blev indkaldt, fordi tre bestyrelsesmedlemmer havde trukket sig. De kunne ikke samarbejde med den daværende kasserer K.B. Hansen.

Men den 25. juni mødte K.B Hansen frem med så mange fuldmagter, at han blev formand for foreningen. Det blev ikke valgt andre bestyrelsesmedlemmer, og derfor var det planen, at endnu en generalforsamling skulle indkaldes, så foreningen kunne nedlægges lovformeligt efter vedtægterne.

I referatet fra mødet den 25. står der, at den anden ekstraordinære generalforsamling skal holdes den 10. august i Frivilligcenter Aabenraa.

K.B. Hansen mener dog ikke, at det burde med i referatet.

- Datoen den 10. august, var noget, vi talte om under punktet eventuelt, hvor der ikke kan træffes beslutninger, og derfor er det en fejl, at det står i referatet, siger han.

På spørgsmålet om, hvorfor han ikke bare indkaldte til generalforsamling den 10. august, svarer K.B. Hansen.

- Det var mange, der ikke kunne den dag.

K.B. Hansen fastholder, at generalforsamlingen den 10. august var ulovlig, mens Gert Larsen siger, at det er generalforsamlingen den 11. august, der ikke har nogen gyldighed.

Splid: Veteranbane nedlagt to dage i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce