Snart går spaden i jorden i Kruså

Ombygningen af den tidligere Kruså Skole begydner snart for alvor. Foto: Claus Thorsted

Snart går spaden i jorden i Kruså

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et par kontrakter mangler en underskrift, men ellers er alt klar til om- og tilbygningen af den tidligere Kruså Skole. Usikkert, hvornår Fjordskolen rykker ind.

KRUSÅ: Debatten har været lang og hektisk. Forældrene har kæmpet indædt for, at Aabenraa Kommunes specialskole, Fjordskolen, ikke blev flyttet til den tidligere folkeskole i Kruså.

Men et flertal i byrådet holdt fast, og nu begynder kommunen på om- og tilbygningen af skolen.

Skolechef Lars Borst Hansen oplyser, at der kun mangler et par underskrifter på nogle af entrepriserne, før selve byggeriet kan gå i gang.

Faktisk er der allerede ryddet beplantning og lavet køreveje i området ved skolen, og byggeriet af det nye terapibassin er begyndt.

Skolebyggeriet i Kruså stødte ellers på en større forhindring, da resultatet af licitationen lå klart i efteråret. Det viste sig nemlig, at den nye Fjordskolen bliver 12 millioner kroner dyrere, end politikerne havde regnet med.

Derfor måtte byrådet på det sidste møde i december bevilge de ekstra penge. Den samlede byggesum er nu oppe på godt 54 millioner, og hertil kommer det nye terapibassin.

Hvornår skolen i Kruså tages i brug af Fjordskolens elever og lærere, er ikke afklaret endnu. Men det står fast, at byggeriet ikke bliver færdigt til august i år, sådan som det oprindeligt var planlagt.

- Vi skal nu drøfte med skolens ledelse, hvornår det ud fra en helhedsvurdering er bedst at flytte, siger skolechef Lars Borst Hansen.

Skoleflytning
Hvornår Fjordskolen i Kruså tages i brug er ikke afgjort endnu.Aabenraa Kommune vurderer, at den nye Hærvejsskole stadig kan nå at stå færdig til august 2019.
Skolen i Kruså skal både ombygges og udvides. Desuden får den et nyt terapibassin.
Foto: Claus Thorsted
Skolen i Kruså skal både ombygges og udvides. Desuden får den et nyt terapibassin. Foto: Claus Thorsted
Foto: Claus Thorsted

Hærvejsskolen

Byggeriet i Kruså er ikke det eneste forsinkede skolebyggeri, der nu ser ud til at komme i mål.

Det varer heller ikke så længe, inden byggeriet af Hærvejsskolen kan begynde.

Projektet, der går ud på at udvide den tidligere Fladhøjskole, så der bliver plads til både de små og de store elever fra Hærvejsskolen, er blevet udsat flere gange.

Senest skete det i december, da kommunen fandt ud af, at der var fejl i tilbudsmaterialet fra det firma, der havde vundet licitationen - nemlig konsortiet Chr. Johannsen A/S og Ommen & Møller A/S.

Derfor har alle dem, der havde givet tilbud på opgaven, nu fået mulighed for at komme med et revideret tilbud. Fristen udløb fredag.

Aabenraa Kommune vurderer, at den nye Hærvejsskole stadig kan nå at stå færdig til august 2019.

Containerne til byggeaffald sår klar.
Foto: Claus Thorsted
Containerne til byggeaffald sår klar. Foto: Claus Thorsted
Foto: Claus Thorsted

Snart går spaden i jorden i Kruså

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce