Så gik den ikke længere: Slut med tjikkerlikker i Genner

Nu er det endegyldigt slut for spejderne i Genner Gruppe. Efter halvandet år er gruppen nødt til at lukke, fordi der er for få spejdere. arkivfoto: André Thorup

Så gik den ikke længere: Slut med tjikkerlikker i Genner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter halvandet års arbejde med at holde Genner Spejdergruppe kørende, må initiativtagerne se i øjnene, at der ikke er basis for en børnegruppe. Med kun tre spejdere tilbage er gruppen presset på økonomien.

Genner: - Det er ikke muligt at drive en spejdergruppe, hvis der ikke er nogen spejdere at drive den for.

Erkendelsen er lige så indlysende som den er nedslående for Ole Lykke og Leif Andersen, begge spejderledere i Genner Spejdergruppe.

For efter en ekstraordninær generalforsamling hos Genner Spejderne i denne uge må de to se i øjnene, at der er for få børn i Genner der vil være spejder.

- Vi var en lille gruppe - men da der ikke er kommet flere spejdere, har det ikke været muligt at drive gruppen på økonomisk forsvarlig måde, fortæller Ole Lykke, der til det sidste havde håbet på at der trods alt var en fremtid for spejderne i Genner.

Genner Spejdergruppe har tidligere været i krise - endda op til flere gange, siden den blev stiftet i 1970.

- Medlemstallet er gået op og ned hen over årene. Gruppen har så vidt jeg ved også været lagt i dvale i en periode. Og i 2016 forlod tre ledere gruppen, fortæller Ole Lykke.

Sammen med Leif Andersen tog han initiativ til at vække gruppen til live igen i de efterfølgende måneder. Det så endda ud til at deres forehavende skulle lykkedes, for i sommeren 2017 blev Genner Gruppe startet op igen med en gruppe af aktive spejdere.

Men nu - efter halvandet år - må de to erkende, at der ikke er basis for at opretholde gruppen.

- Vi var tre aktive spejdere tilbage. Og to ledere - Leif og mig, plus en assistent. Vi skal som minimum være seks spejdere for at modtage tilskud fra kommunen, fortæller Ole Lykke.

Gruppe i krise

Han begyndte selv som leder i 2015. Han vidste godt, at Genner Gruppe var i krise, og en lukning kunne komme på tale.

- Men jeg havde ikke regnet med, at det ville gå så hurtigt. Vi har jo gjort alt for at vi kunne fortsætte. Desværre forgæves - det er naturligvis ærgerligt, lyder det fra Ole Lykke.

De to ledere har nu påbegyndt selve proceduren med at lukke gruppen. Blandt andet skal Det Danske Spejderkorps informeres.

Og så skal spejderhytten Æ Knue på Østerløgumvej fjernes - ligesom hele området skal overdrages til . . .

Ja - til hvem? Det ved Ole Lykke ikke.

- Det kunne være en organisation eller en anden forening. En børnehave eller måske borgerforeningen. Det er jo et fantastisk område med træer, bålplads og shelter. Det ville jo sagtens kunne bruges som primitiv lejrplads.

For de to ledere kommer det ikke på tale at lægge gruppen i dvale endnu engang, så den eventuelt kunne vækkes til live, når der var interesse - og børn.

- Nej - for selv om vi lagde gruppen i dvale, så har vi stadig faste udgifter til lys, varme, vand og ejendomsskatter. Og det er lige dér, skoen trykker: hvis gruppen havde været stor nok, ville vi også kunne betale de faste udgifter. Og så ville vi kunne fortsætte.

Så gik den ikke længere: Slut med tjikkerlikker i Genner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce