SF's kandidat i Aabenraa brænder for kollektiv trafik og mindretallet

Henrik Boye mener, det er vigtigt at signalere, at vi vil fred med vores naboer og i hele verden. Derfor betyder fredsegen på Søndertorv meget for ham. Foto: Claus Thorsted

SF's kandidat i Aabenraa brænder for kollektiv trafik og mindretallet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

62-årige Henrik Boye er en af SF's kandidater ved det kommende folketingsvalg. Han spår sig selv udmærkede chancer.

Aabenraa: Det lå egentlig i kortene, at Henrik Boye skulle være en god socialdemokrat.

Han blev født ind i en aktiv socialdemokratisk familie og kom igennem sin bedstefar og onkel til at stifte bekendtskab med partiet indefra i tressernes og halvfjerdsernes København.

- Men jeg kunne simpelthen ikke stå inde for nogle af de ting omkring bysanering, samfundsudvikling og hvad man ville med Danmark, som Socialdemokratiet stod for dengang. Og jeg kunne heller ikke blive kommunist, for jeg kendte til det ungarske oprør mod det kommunistiske styre igennem nogle ungarske kammerater, fortæller Henrik Boye.

Derfor faldt valget på SF. Selvom det kunne lyde som et fravalg af de to andre partier, betragter han det selv som et klart tilvalg.

- Jeg kunne godt lide deres grønne linje og deres samfundssyn; at mennesket er i centrum frem for systemet. Jeg kunne aldrig stemme på andre partier end SF, siger Henrik Boye.

Blå bog
  • 62 år, født på Vesterbro i København.
  • Gift og far til to drenge på henholdsvis 30 og 40 år.
  • Uddannet pædagog. Har arbejdet i folkeskolen i hele sit arbejdsliv.
  • Lige nu arbejder han som lærer og pædagog på Augustenborg Skole.

Jeg kan noget andet

Han er en af partiets otte kandidater i Sydjyllands Storkreds, man kan stemme på ved folketingsvalget den 5. juni. Han spår sig selv udmærkede chancer.

- Jeg vil sige fifty-fifty. SF står til en forøgelse på cirka 50 procent, og meget tyder på, at vi bliver Danmarks femtestørste parti. Det betyder, at vi får i hvert fald ét mandat i storkredsen, som Karina Lorentzen Dehnhardt formentlig løber med. Men jeg ser også en mulighed for et af de 40 tillægsmandater, siger Henrik Boye.

Her vurderer han selv, at sådan et vil gå til enten ham eller partiets spidskandidat i Aabenraa-kredsen, Nanna Bonde. Her spiller det ind, at han bor her i kommunen.

- Så jeg kan noget andet, end hun kan. Jeg er eksempelvis SF's kontaktperson til de to mindretal, og jeg tager udgangspunkt i området her, når jeg arbejder politisk, det være sig eksempelvis inden for uddannelse eller trafik, siger Henrik Boye.

Faktisk tror han så meget på sine chancer, at han decideret satser på det.

- Jeg har forberedt mig på det her de sidste tre-fire år, og jeg synes selv, jeg har fået bygget en platform op, både lokalt og nationalt, hvor jeg kan arbejde for Sønderjylland, siger Henrik Boye.

Tre mærkesager
  • Nej til flere motorveje - ja til bedre kollektiv trafik
  • Nej til et Danmark bag grænsehegn - ja til et åbent Danmark
  • Bedre forhold for mindretallet

Trafik, grænsehegn og mindretallet

Trafik er en af de helt store mærkesager. Siden 2016 har han været medlem af partiets Grønnere Trafikudvalg, som fungerer som en arbejdsgruppe, der skal være med til at udvikle SF's politik på området. Her er der særligt to sønderjyske projekter, han vil arbejde for.

- Dobbeltsporet mellem Tinglev og Padborg, så der kan køre flere tog igennem. Det og så en strækning mellem Hamborg og Esbjerg, siger han.

Desuden er der vildsvinehegnet. Eller grænsehegnet, som han kalder det.

- For det har ikke noget med vildsvin at gøre. Faktisk arbejder jeg på, at EU går ind i sagen og eventuelt forlanger nogle af de penge tilbage, de har brugt på grænseoverskridende natur, siger Henrik Boye.

Endelig har han et blødt punkt for det dansk-tyske mindretal.

- Mindretallene på begge sider af grænsen er blevet meget hårdt ramt af den politik, regeringen har ført. Man har praktisk talt lukket Danmark over for Tyskland. Der kunne snildt blive uddelt en kage med tanke på alle de stramninger, de har oplevet, siger Henrik Boye med slet skjult reference til integrationsminister Inger Støjbergs fejring af 50 stramninger på udlændingeområdet.

SF's kandidat i Aabenraa brænder for kollektiv trafik og mindretallet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce