Rotte på besøg: SuperBrugs er klar til at genåbne

Der blev smidt op mod 14 ton mad ud, efter en rotte blev spottet i SuperBrugsen i Padborg i 2014. Arkivfoto: Søren Gylling

Rotte på besøg: SuperBrugs er klar til at genåbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SuperBrugsen i Padborg har siden mandag været lukket, efter at personalet spottede en rotte. Nu er butikken klar til at blive genåbnet.

Padborg: SuperBrugsen i Padborg har siden mandag formiddag været lukket. Baggrunden er, at noget af personalet spottede en rotte, da de mødte ind på arbejde mandag morgen.

- Da de mødte ind ved slagterafdelingen, så de en rotte, som sad i et hjørne og ikke kunne løbe væk. I stedet løb den hen over personalets fødder for at finde et sted, hvor den kunne skjule sig, fortæller Peter Damgaard Madsen, brugsuddeler i SuperBrugsen Padborg.

SuperBrugsen blev straks lukket efter fundet af rotten, som ifølge Peter Damgaard Madsen sandsynligvis kom ind lørdag, mens en chauffør læssede varer ind gennem en åben port. Fødevarestyrelsen og et skadedyrsfirma blev herefter orienteret.

- 30 minutter efter lukningen dukkede skadedyrsfirmaet op med en hund, som hurtigt fik færten af rotten, der var kravlet ind i en køler. Der sad den trygt, for vi kunne ikke skille køleren ad. Så vi kontaktede i stedet en tømrer, som isolerede dele af Brugsen, så rotten ikke kunne bevæge sig frit rundt. Samtidig lagde vi 50-70 fælder ud rundt om i butikken og dryssede godt 80 kilo mel ud, så vi ville kunne se, om der var fodspor, fortæller Peter Damgaard Madsen.

 

I stedet løb rotten hen over personalets fødder for at finde et sted, hvor den kunne skjule sig.
Peter Damgaard Madsen, brugsuddeler.

Rotte fanget

Fem timer senere var rotten så fanget i en af fælderne.

- Det var en lille unge, som var kommet ind. Vi fangede faktisk også en større rotte uden for Brugsen, som formentlig har været ungens mor, fortæller Peter Damgaard Madsen.

Resultatet af rottebesøget var, at SuperBrugsen har fyldt to containere med mad, som nu er smidt ud.

- Vi havde også et rotte her i butikken i september 2014. Dengang fyldte vi 3-4 containere, så vi blev ikke så hårdt ramt denne gang. Men vi skal have installeret automatiske porte nu, for i 2014 kom rotten ind samme sted som rotteungen i weekenden, og det duer ikke, fortæller Peter Damgaard Madsen.

SuperBrugsen i Padborg åbner igen fredag morgen efter flere dage med rengøring og observation.

- Vi drøftede, om vi skulle give kunderne rabat fredag som kompensation for den lukkede periode. Men i stedet har vi valgt at donere 10 procent af omsætningen til Et Hjerte For Alle, for der er andre end os og vores kunder, der har det værre, lyder det fra Peter Damgaard Madsen.

Rotte på besøg: SuperBrugs er klar til at genåbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce