Ringriderfesten begynder med et brag: Arenateltet fyldes med boksning

Q Pro Boxing er ny boksestald i Danmark, som den aabenraafødte Svend Rasmussen er promotor for sammen med Thomas Møllenberg. Staldens første stævne bliver holdt i Aabenraa torsdag den 4. juli, hvor der er plads til 2500 tilskuere. Privatfoto

Ringriderfesten begynder med et brag: Arenateltet fyldes med boksning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boksepromotor Svend Rasmussen har valgt sin barndomsby til stedet for sin nye boksestalds første store stævne. Det sker i Arenateltet dagen før ringriderfesten begynder, og der bliver plads til 2500 gæster.

Aabenraa: I år kommer det store Arenatelt ikke til at stå tomt torsdag aften og vente på, at ringriderfesten begynder fredag den 5. juli.

Om torsdagen har den nye boksestald Q Pro Boxing nemlig lejet teltet af ringriderkomitéen, og her vil stalden holde sit første store stævne Quaestor Fight Night med alle sine professionelle boksere på plakaten. 2500 gæster bliver der gjort plads til i teltet, og promotor Svend Rasmussen glæder sig - ikke mindst, fordi det kommer til at foregå i hans barndomsby.

- Jeg er sønderjyde med stort S, selvom jeg ikke har boet i landsdelen i mange år. Da vi skulle finde et sted til vores største stævne, slog det mig lige pludselig, at det skulle da være dagen før ringriderfesten begynder, fordi det er utraditionelt, og det kunne være fedt at stille en ring op midt i Arenateltet. Heldigvis var ringriderkomitéen positive over for at lade os leje teltet, fortæller Svend Rasmussen.

Han lover en helt ny måde at arrangere boksestævne på, og dermed skal de mange gæster torsdag den 4. juli være klar til, at det ikke bliver et stævne ligesom i 80'erne.

- Jeg kan godt lide det utraditionelle, og derfor bliver denne aften noget andet. Der kommer boksning, fest, underholdning, sjov, musik og et spektakulært lysshow, og jeg tror, det bliver en spændende aften, siger han.

Quaestors Fight Night
  • Foregår torsdag den 4. juli i Arenateltet på Ringriderpladsen i Aabenraa.
  • Teltet åbnes klokken 16, og klokken 17.15 begynder stævnet med 3-4 amatørkampe, som Aabenraa Bokseklub står for. Her vil blandt andre den tidligere professionelle bokser Torben Keller bokse en kamp, hvis hans kone ikke vælger at føde der.
  • Derefter er der 8 professionelle kampe på programmet, hvor blandt andre Mikkel "Pjatrøv" Nielsen, Abdul Khattab, Alicia Holzken og Oliver Møllenberg skal i ringen.
  • Derudover er der specielle gæster fra bokseverdenen som Mikkel Kessler og Dina Thorslund.
  • Der er plads til 2500 til stævnet, og billetterne er ikke sat til salg endnu.
  • Ringriderkomitéen i Aabenraa har intet med stævnet at gøre, men har bare valgt at udleje Arenateltet til Q Pro Boxing, som arrangerer stævnet.
  • Boksestalden har sin egen streamingkanal, og dermed bliver stævnet fra Aabenraa streamet på Quaestor Pay Per View.
  • Stævnet hedder Quaestors Fight Night, da promotor Svend Rasmussens firma hedder Quaestor Solutions, og det er hovedsponsor.
Mikkel
Mikkel "Pjatrøv" Nielsen er én af de boksere, som skal i ringen i Arenateltet den 4. juli. Han vil næsten være på hjemmebane, da han stammer fra Haderslev. Arkivfoto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Foto: Morten Stricker/Scanpix Denmark

En fast årlig begivenhed

Otte professionelle kampe skal der bokses den 4. juli, og der kommer også en dobbelt VM-kamp, idet hollandske Alicia Holzken skal kæmpe om to bælter mod en ukrainsk bokser.

Derudover kommer Mikkel "Pjatrøv" Nielsen, som er opvokset i Haderslev, og Abdul Khattab, som Mikkel Kessler er træner for, til Aabenraa for at bokse i ringen. De skal sammen med de andre professionelle navne og nogle unge amatørnavne trække 2500 tilskuere til Ringriderpladsen, men det antal ser Svend Rasmussen ikke som en udfordring.

- Der vil komme boksefans fra hele Danmark. Fra Gilleleje alene kommer der en bus eller to, og vi har Mikkel "Pjatrøv" Nielsen, som jeg tror vil trække en hel del fra sin hjemby Haderslev. Alle boksere vil trække folk til, og så er der jo alle de helt almindelige gæster, som gerne vil opleve stemningen. Vi har et samarbejde med Aabenraa Bokseklub, som måtte aflyse sit eget boksestævne i år på grund af mangel på boksere, så jeg tror, det bliver en spændende aften, og planen er også, hvis det går godt, at gøre stævnet i Aabenraa til en fast årlig begivenhed, siger Svend Rasmussen.

Lokal bokseklub er glad

For den lokale klub Aabenraa Bokseklub betyder det nye store stævne i byen meget. Den kan nemlig som samarbejdspartner tjene penge til udvikling i klubben, og samtidig kan de unge talenter i klubben på nærmeste hold se, hvad hårdt arbejde og meget træning kan føre til.

- Vi mangler rollemodeller til at inspirere de unge talenter i klubben, og samtidig får vi eksponeret boksesporten. Vi har haft faldende medlemstal de seneste år, fordi de unge rejser væk, når de skal uddanne sig, og det har gjort ondt på os økonomisk. Derfor havde vi ikke boksere nok til at arrangere vores eget stævne i år, men det forventer vi at have igen næste år. Ved Quaestors Fight Night arbejder vi frivilligt og tjener penge til klubben, og det kan skubbe vores egne boksere i gang, fordi vi vil bruge pengene på udvikling og f. eks. sende dem afsted til stævner i udlandet, fortæller formand Anne Thyssen.

Den lokale klub får mulighed for at sende 3-4 amatørboksere i ringen til stævnet.

Ringriderfesten begynder med et brag: Arenateltet fyldes med boksning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce