Pyloner er ikke populære: Nu sætter kommunen prisen ned

Én af de seks pyloner står på Hærvejen i Rødekro. Der har ikke været rift om at annoncere på de elektroniske informationstavler, og derfor sætter kommunen nu prisen ned samt ændrer i retningslinjerne for at få gang i brugen af pylonerne. Arkivfoto: Claus Thorsted

Pyloner er ikke populære: Nu sætter kommunen prisen ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De elektroniske informationstavler, som står seks steder i kommunen, bliver ikke brugt særlig meget. Derfor sætter kommunen nu prisen ned i en forsøgsperiode for at se, om det får arrangører til at reklamere på pylonerne.

Aabenraa: De blev sat op, fordi de skulle bruges til at reklamere for større begivenheder i kommunen. Men de seks pyloner (elektroniske informationstavler) er ikke blevet brugt særlig meget, og derfor er Aabenraa Kommune nu blevet nødt til at ændre prisen og retningslinjerne for annoncering for få flere til at bruge pylonerne.

En opgørelse fra kommunen viser, at der til og med juni kun har været ni betalende annoncer og 16 gratis annoncer, og kommunen erkender, at kriteriet "større events der er med til at brande kommunen og styrke sammenhængskraften i hele kommunen" har været en for restriktiv vurdering af, hvilke type arrangementer, der kan få plads på informationstavlerne.

- Det kriterie har været en udfordring. Vi var selv i tvivl med f.eks. Ren Dag, for er det en stor event? Det er ikke med til at brande kommunen, men vi gjorde det alligevel. Derfor har vi nu valgt at slette det kriterie. En anden hæmsko var prisen, og derfor har vi også valgt at sænke den til 400 kroner pr. uge. Prisen er ens for alle - også for de ikke kommercielle aktører, forklarer Lars Kristensen (V), som er formand for kultur- og fritidsudvalget.

Udvalget har valgt at køre den nye pris i en forsøgsperiode på et halvt år, og når forsøget er evalueret, beslutter de, hvad prisen skal være fremover.

- Så må vi se, om den skal sænkes permanent. Lige nu er der ikke meget trafik på de pyloner, og de skal jo gerne bruges. Vi har også nogle driftsomkostninger, vi gerne vil have dækket, siger Lars Kristensen.

Driftsomkostningerne får Aabenraa Kommune ikke dækket med prisnedsættelsen. Underskuddet skal dækkes af kultur- og fritidsudvalgets budget.

Pyloner
  • Pylonerne (elektroniske informationstavler) står seks steder i kommunen: To i Aabenraa, to i Rødekro, en i Tinglev og en i Kruså.
  • De blev indviet i februar 2018 og har altså været i gang i et halvt år.
  • Der var til og med juni været 48 henvendelse fra aktører, som har ønsket at annoncere på pylonerne.
  • Der har været 16 gratis annoncer og ni betalende annoncer på pylonerne til og med juni.
  • Kultur- og fritidsudvalget har nu sænket prisen samt ændret i retningslinjerne for hvem, der kan annoncere på pylonerne.

Et medlem stemte imod

Medlem af kultur- og fritidsudvalget Carina Underbjerg Hansen (V) valgte at stemme imod to af punkterne i sagen om de elektroniske informationstavler.

- Hun mente, at det skulle være gratis for alle mindre ikke-kommercielle foreninger at annoncere, uddyber Lars Kristensen.

Pyloner er ikke populære: Nu sætter kommunen prisen ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce