Poul Erik er overvældet af ros efter BR's konkurs

Poul Erik Dueholm, som kunderne på gågaden i Aabenraa husker ham. Bag kassen i Fætter BR, hvor han endte med at arbejde i 21 år - heraf de sidste 12 år som butikschef i Aabenraa. Ved årsskiftet var det slut efter kædens konkurs, men Poul Erik håber, at BR genopstår i Sønderjylland, og måske vil han også gerne være en del af en ny stor butik. Arkivfoto: Poul Skøtt

Poul Erik er overvældet af ros efter BR's konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var et chok for butikschef i Fætter BR i Aabenraa, Poul Erik Dueholm, at alle kædens butikker pludselig lukkede ved årsskiftet. Alligevel ligger det ham meget på sinde at opføre sig ordentligt og ikke smække med døren.

Aabenraa: Han kunne være sur, skuffet og sige "rend og hop" til alt, hvad der har med Fætter BR at gøre, men det ligger Poul Erik Dueholm meget fjernt at opføre sig sådant.

Så selvom hans 21 år hos legetøjskæden endte brat ved årsskiftet, da kæden gik konkurs, og alle medarbejdere blev fritstillet, så er den gode opførsel vigtig for den tidligere butikschef.

- Jeg skal op og aflevere nøglerne til ejeren af bygningen efter interviewet. Han købte den, mens der var Fætter BR, og han har aldrig haft en nøgle til butikken eller set, hvor tingene er i stueetagen, så jeg går derop og laver en ordentlig overdragelse. Der sker jo ikke noget ved, at man opfører sig ordentligt, siger Poul Erik Dueholm.

Sådan er hans dna, og sådan er han opdraget, og det kan en konkurs ikke lave om på.

- Man skal ikke smække med døren. Det kan jo være, at det er ham ejeren af bygningen, som hjælper mig med at få mit næste job, smiler han.

Blå bog
  • Poul Erik Willemoes Dueholm er 40 år og bor i Felsted.
  • Han er gift og far til tre børn.
  • Han begyndte sin karriere i Fætter BR den 6. oktober 1997, da han kom i lære i kædens butik i Sønderborg.
  • I 2006 blev han butikschef i Aabenraa.
  • Her var han indtil udgangen af 2018, hvor selskabet Top-Toy, som står bag Fætter BR og Toys 'R' Us i Norden, gik konkurs.
  • I midten af januar købte Salling Group navnet Fætter BR og lageret, og den 29. januar offentliggjorde de planerne om at genåbne 25 Fætter BR-butikker.
  • Hvor de 25 butikker skal ligge, bliver først offentliggjort en gang i løbet af foråret.

Fået meget ros

Det kom som et lyn fra en klar himmel, at Poul Erik overhovedet skulle ud og lede efter et nyt job, for han troede ligesom alle andre BR-ansatte, at kæden havde et halvt år til at vise, at det kunne lade sig gøre at fortsætte efter rekonstruktionen. Men et telefonmøde om eftermiddagen fredag den 28. december ændrede alt.

- Vi fik at vide, at vi skulle lukke, når vi gik hjem og så møde i Toys 'R' Us ugen efter og gøre klar til udsalg. Det var en svær besked at skulle gå ud til personalet med, fortæller han.

Ugen efter blev udsalget også aflyst, og medarbejderne blev fritstillet. Siden har Poul Erik modtaget rigtig mange beskeder fra kunderne, og de betyder meget.

- Al den ros, jeg har fået her bagefter har været overvældende. Jeg var på arbejde i Borgen i Sønderborg i mellemdagene, og her mødte jeg en ældre mand, som sagde, at de havde været glade for mig, da jeg arbejdede i Sønderborg. Der stoppede jeg for 13 år siden, så det er da fantastisk, at han kan huske mig, siger han.

Få det bedste ud af det

De mange års erfaring kom Poul Erik Dueholm til gode, da han i december skulle holde sin butik pæn og klar til julesalg, når han ikke kunne få varer på grund af rekonstruktionen (hed før betalingsstandsning, red.)

Derfor ser han også oplevelserne i november og december med Fætter BR's endeligt som en ting, han ikke havde prøvet før og nu er blevet en erfaring rigere.

- Man må jo få det bedste ud af det, og det har ikke ødelagt min oplevelse til at arbejde i legetøjsbranchen. Jeg er sikker på, at vi har leveret noget af den bedste service i BR, men kæden har ikke nået at tilpasse sig i samme tempo som udviklingen. Der har været for store omkostninger i f.eks. hovedkontoret, og så har en butik som Aabenraa været for lille. Det skal være store butikker i dag, så man kan have den rigtige mængde varer, men også så man kan lave aktiviteter. Det var pladsen ikke til i Aabenraa, forklarer han.

Ikke færdig med BR

En stor butik er derfor ønsket, hvis Poul Erik Dueholm skal tilbage til butikslivet. Der er kommet flere jobtilbud, men lige nu slapper han af med familien og tænker over, hvad han gerne vil i fremtiden.

Men sidste uges nyhed om, at Fætter BR genåbner i 25 byer får da smilet frem hos Poul Erik igen. Og han kunne måske godt se sig selv tilbage i kæden, hvis én af butikkerne i Sønderjylland genåbner.

- Det kunne være spændende at arbejde i en stor butik. Det har altid været mit store mål, men jeg har sagt nej flere gange, når jeg blevet tilbudt butikker som f.eks. den i Borgen, fordi jeg vil gerne gå forrest, men det har ikke rigtig fungeret med det at have små børn. Jeg er ikke færdig med BR, og jeg er klar til at prøve noget nyt. Jeg har altid fået ros de mange aktiviteter, jeg lavede i Aabenraa, og dem kunne man lave endnu flere af i en større butik. Jeg må have gjort noget rigtig, når jeg får så mange positive reaktioner og kommentarer og også jobtilbud efter jeg er stoppet. Så føler man, at man har opnået noget i de 21 år, man har været der, slutter Poul Erik Dueholm.

Poul Erik er overvældet af ros efter BR's konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce