Populært forpagterpar forlader historisk badehotel

Per og Anja Sølbeck kan ikke tjene penge på at forpagte Kalvø Badehotel - og stopper derfor med årets udgang. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Populært forpagterpar forlader historisk badehotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anja og Per Sølbeck har sagt op som forpagtere af Kalvø Badehotel. Primært fordi økonomien ikke hænger sammen, men også med baggrund i et ubehageligt besøg fra Fødevarestyrelsen. Ikke sikkert, Kalvø Badehotel drives videre, fortæller ejer.

Kalvø: Siden 1. august 2009 har forpagterparret på Kalvø Badehotel i Genner Bugt heddet Anja og Per Sølbeck, men når 2018 er omme, er det slut.

- Vi har ikke kunnet få forretningen til at hænge sammen i de ni år, vi har været her. Vi har knoklet og knoklet, og så kan vi ikke gøre mere, siger Per Sølbeck.

- Da vi startede, var der mange, der holdt selskaber. Det er der ikke længere. Der er nok at lave, når der er konfirmationer og om sommeren, men resten af året er der ikke så meget, tilføjer han.

Man har forsøgt sig med arrangementer, og de irske aftener har været en succes, fortæller Per Sølbeck.

- Men de to aftener i februar eller marts kan vi ikke leve af hele vinteren. Opbakningen har ikke været der til de andre arrangementer, siger Per Sølbeck.

Vi har prøvet at have åbent hele året, men det år kostede os 800.000 kroner, så det gjorde vi ikke igen.
Per Sølbeck, snart forhenværende forpagter af Kalvø Badehotel
Sølbecks og Kalvø Badehotel
  • Anja Sølbeck, som har stået for maden, er uddannet tjener på Tyrstrup Kro og har arbejdet på flere sønderjyske restauranter. Desuden har der været en kok, som har været fast tilknyttet om sommeren og ansat på timebasis resten af året.
  • Per Sølbeck, der har en baggrund i stålbranchen, har haft vedligehold, markedsføring og økonomi som sine ansvarsområder.
  • Stenbjerg Ejendomme A/S måtte sidste år træde hjælpende til, da Sølbeck-parret gik konkurs på grund af gæld i et andet selskab.
  • Trods navnet er der ingen værelser på Kalvø Badehotel, men der er en stor sal med havudsigt, Kalvøstuen, som bruges til selskaber og a la carte-servering, og så er der en stor terrasse og en naturlegeplads.
Kalvø Badehotel ligger på Kalvø, der en ø på 17 hektar i Genner Bugt. Øen er forbundet til fastlandet med en dæmning. Arkivfoto Ulrik Pedersen
Kalvø Badehotel ligger på Kalvø, der en ø på 17 hektar i Genner Bugt. Øen er forbundet til fastlandet med en dæmning. Arkivfoto Ulrik Pedersen
Foto: Ulrik Pedersen

Fødevarestyrelsen gjorde udslaget

Der er imidlertid også en udefrakommende årsag til, at parret siger stop netop nu.

- Dét, der slog hovedet på sømmet, var, da vi havde besøg af Fødevarestyrelsen i sommer. Deres opførsel var så uforskammet, at min kone var ked af det bagefter og ikke havde lyst til at drive virksomhed længere. Derfor sagde vi, at så var det dét, fortæller Per Sølbeck.

Kontrolrapporten viser, at Kalvø Badehotel hverken fik en sur smiley eller en bøde, eller sågar anmærkninger, under besøget, der fandt sted i juni.

- Vi fik at vide, at når hun kom igen inden for tre-fire uger kunne vi godt regne med at få en bøde på 10.000 kroner. Uden at gøre andet, siger Per Sølbeck.

JydskeVestkysten har været i kontakt med Fødevarestyrelsen, som har fået muligheden for at kommentere, men svaret lød, at det ikke er muligt før tidligst mandag.

Ejer: - Alt er i spil

Det er ikke, fordi ægteparret Sølbeck kommer til at gå ledige, selvom de forlader Kalvø.

- Jeg har i flere år arbejdet ved siden af, så jeg har bare fået nyt job. 1. august startede jeg hos Danløft i Aabenraa, hvor jeg laver kraner. Anja har i første omgang fået job på Krusmølle, hvor hun skal hjælpe frem til julen, forklarer Per Sølbeck.

Parrets eneste hjemmeboende barn, Sarah på ti år, tog det med oprejst pande, at familien skal flytte fra Kalvø Badehotel.

- "Så får jeg en mor og en far igen", sagde hun, og det er dejligt, hun er okay med det, siger Per Sølbeck.

Forpagtningsaftalen er opsagt med årets udgang, men i praksis er der ikke mange arbejdsopgaver tilbage, fordi der lukkes ned for a la carte-mad 1. oktober, og der kun er enkelte selskaber tilbage.

For Henrik Uldall Borch, der er direktør for Stenbjerg Ejendomme A/S, som ejer Kalvø Badehotel, er det ganske ny viden, at beslutningen om ægteparret Sølbecks stop er definitiv, fortæller han.

- Det er beklageligt, men det er den verden, vi må forholde os til. Vi må finde ud af, om det er noget, vi vil fortsætte med. Om vi tror, der er nogen, der kan gøre det bedre. Om der er ting, der skal gøres anderledes. Alt er umiddelbart i spil, siger Henrik Uldall Borch.

Populært forpagterpar forlader historisk badehotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce