Politikere kommer forældre i møde: Bestyrelse høres nu om skolevej

I maj sidste år blev første spadestik taget til den over 100 millioner dyre udvidelse af Hærvejsskolen og Børnehuset Fladhøj. Nu håber skolebestyrelsesformand Helle Lausten, at der også kan findes en god løsning på udfordringen med den øgede trafik til området, efter udvalget har sendt sagen tilbage til forvaltningen. Arkivfoto: Claus Thorsted

Politikere kommer forældre i møde: Bestyrelse høres nu om skolevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ekstra skolevej ved Hærvejsskolen er stadig i spil, efter politikere har afvist forvaltningens indstilling om at droppe den. Nu sættes embedsmænd og forældre sammen for at finde frem til en løsning.

Rødekro: Hun er træt af, at hun måtte til tasterne og gå direkte til politikerne i teknik- og miljøudvalget. Men det virkede. Helle Lausten, formand for skolebestyrelsen på Hærvejsskolen i Rødekro, er blevet hørt.

Udvalget fulgte på sit møde onsdag formiddag ikke forvaltningens indstilling om at opgive en ekstra vejadgang fra Fladhøjvej ind til Hærvejsskolen.

I stedet gav politikerne forvaltningen besked på at sætte sig sammen med skolen og skolebestyrelsen og drøfte de muligheder, der er i forhold til at højne trafiksikkerheden, når om- og tilbygningen af skolen og børnehuset er færdiggjort, og over 500 ekstra børn og voksne får deres daglige gang i området ved Skovbrynet.

- Det er for dårligt, man slet ikke har snakket med skolebestyrelsen, så det skal ske nu, og så får vi sagen på dagsordenen igen, siger udvalgsmedlem Egon Madsen (S), der holder fast i, at han mener, vejen skal anlægges:

- Men hvis bestyrelsen og forvaltningen forhandler sig frem til en anden, bedre løsning, så er det også ok med mig.

Kommunen vil gerne have, det skal være et mekka for børn og unge, ligesom der skal satses på området som et sportsområde. Så skal det da være nemt at komme til og fra.
Helle Lausten, formand for Hærvejsskolens skolebestyrelse
Sagen kort
Når Hærvejsskolen og Børnehuset Fladhøj er fuldt udbygget til januar næste år, vil 100 ekstra børnehavebørn være rykket ind, mens der bliver 350 ekstra elever på skolen. Hertil kommer 70 voksne.For at forhindre trafikkaos om morgenen, når forældre, busser og taxaer med specialklassebørn ankommer, har der i planerne for området ligget et forslag om at anlægge en vej nummer to fra Skovbrynet ud til Fladhøjvej. Den skal gå fra den nordlige del af parkeringspladsen op til det nye boligområde Fladhøjparken. Herfra vil man med et kort venstresving være ude på den netop udvidede Fladhøjvej.

Forvaltningen har imidlertid nu vurderet, at "den eksisterende tilkørsel fra Skovbrynet vil være tilstrækkelig til at kunne håndtere trafikken til og fra området". En påstand, skolebestyrelsen absolut ikke er enig i.
Den grønne linje viser, hvor en ekstra vej kunne gå, så morgenkaosset ved skolen/børnehuset kan afhjælpes. Tegning: Aabenraa Kommune
Den grønne linje viser, hvor en ekstra vej kunne gå, så morgenkaosset ved skolen/børnehuset kan afhjælpes. Tegning: Aabenraa Kommune
Foto: Henrik Bützau Hasling

Tiden går hurtigt

Der er ikke sat en tidsfrist på, hvornår sagen skal op i udvalget igen, men næstformand Kurt Andresen (SP) forventer, der sker noget forholdsvis hurtigt.

- Selv om der er et års tid til, skolen står færdig, så går tiden hurtigt, hvis man skal have planlagt bare lidt, siger han.

Han håber, skolebestyrelse og forvaltning i fællesskab kan finde frem til en løsning på den trafikale udfordring.

- Men ellers må vi jo have et oplæg, hvor vi får de forskellige muligheder ridset op, og så må vi træffe en beslutning, lyder det fra næstformanden.

Et stykke skrivebordsarbejde

Helle Lausten kalder det "fantastisk", at politikerne nu giver brugerne af området mulighed for at komme til orde i en dialog med forvaltningen.

- Jeg kan stadig ikke forstå, hvordan forvaltningen har kunnet lave den indstilling uden at spørge nogen fra hverken skolen eller børnehaven. Det kan man ikke være bekendt. Jeg synes, det er et stykke skrivebordsarbejde, kalder hun det.

Hun holder fast i, at det er nødvendigt med den ekstra vejadgang fra den nordlige del af Fladhøjvej, så al trafik ud og ind til Skovbrynet ikke som i dag foregår ét sted.

- Jeg kan godt følge forvaltningen, når den siger, at folk ikke vil bruge den nye vej, fordi det er lettere at smutte ud ad den nuværende, fordi den er kortere. Men det er jo netop derfor, vi foreslår, at man skal gøre den ensrettet. Det ville de have vidst, hvis de havde gjort sig den ulejlighed at spørge os, siger bestyrelsesformanden.

Helle Lausten har dog tænkt sig at møde forvaltningen uden sure miner.

- Jeg er glad for, at vi nu skal mødes. Vi vil rigtig gerne i dialog, og vi skal nok lave kaffen, siger hun.

Politikere kommer forældre i møde: Bestyrelse høres nu om skolevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce