Politiker må i retten: Facebook-sag rammer folketingskandidats valgkamp

Philip Tietje (V), byrådsmedlem i Aabenraa Kommune og folketingskandidat i Tønderkredsen, slipper ikke for en tur i retten i Facebook-chikanesagen. Arkivfoto: Jacob Schultz

Politiker må i retten: Facebook-sag rammer folketingskandidats valgkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagsøgte Philip Tietje (V) slipper ikke for en tur i retten i Facebook-chikanesagen - og dét tæt på det folketingsvalg, han er opstillet til. Et ønske om en hurtig afvisning af sagen blev ikke imødekommet.

Aabenraa: Retten i Sønderborg har afvist Philip Tietje (V).

Politikeren havde ellers håbet, sagen mellem ham og tidligere byrådsmedlem Kaare Solhøj Dahle kunne deles i to. På den måde kunne Tietjes ønske om, at retten skulle afvise sagen, behandles først. Derefter kunne retten så tage stilling til selve sagen - nemlig Solhøj Dahles påstand om, at Tietje har chikaneret ham via en falsk Facebook-profil.

Men den var retten ikke med på.

- Tietje fik ikke held til at få sagen afvist, og det manglede sgu også bare, mener Karoly Németh, der er advokat for Kaare Solhøj Dahle.

Sagen endte med et civilt søgsmål, efter at anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi i august sidste år besluttede, at der ikke var grundlag for at rejse sigtelse mod Philip Tietje.

I stedet er der indkaldt til domsforhandling i retten den 25. april og 2. maj næste år.

- Vi havde tænkt, at beslutningen om, om sagen skulle afvises eller ej kunne ske på det foreliggende grundlag. I princippet på skrift, siger Hans Henrik Wurlitzer, som er advokat for Philip Tietje.

- Så skulle man ikke have indkaldt vidner og brugt en masse tid på det, men det er ikke det, modparten ønsker. Modparten ønsker at profilere sig, lyder det fra advokaten.

Vi havde tænkt, at beslutningen om, om sagen skulle afvises eller ej kunne ske på det foreliggende grundlag.
Hans Henrik Wurlitzer, advokat for Philip Tietje

Tietje: - Det er træls

Philip Tietje havde ønsket, at sagen blev behandlet hurtigere, fordi han i Tønderkredsen er opstillet som kandidat til det folketingsvalg, der kommer senest til sommer og formentlig i løbet af foråret.

- Det er træls, men det må jo være, som det er, siger Philip Tietje, der erkender, at medieomtale af sagen kan få betydning for hans valgkamp:

- Hvis I (JydskeVestkysten, red.) skriver forfærdeligt meget om det, kommer det til at betyde ret meget.

Påstanden fra Karoly Németh er i første omgang, at Philip Tietje skal anerkende, at det er ham, der har skabt eller medvirket til at skabe profilen "Jeppe Laursen".

Der vil, ifølge Németh, ikke blive anlagt en decideret injuriesag, men man vil have Philip Tietje til at erkende, at han har lavet den falske profil, og indrømme og beklage de beskyldninger, man mener, Tietje har fremsat. Et ønske om erstatning kan også blive aktuelt.

- Det skal være en symbolsk erstatning for at få fastslået, at sådan kan man ikke opføre sig, siger Karoly Németh.

Politiker må i retten: Facebook-sag rammer folketingskandidats valgkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce