Opråb fra kommunal leder: Hvem vil være dagplejer?

Bor man i Aabenraa by, og har man mod på at blive kommunal dagplejer, så skal man ikke tøve med at kontakte dagplejeleder Lene Reese. Foto: Claus Thorsted

Opråb fra kommunal leder: Hvem vil være dagplejer?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For tredje år i træk er antallet af nyfødte i Aabenraa Kommune steget. Det har givet job til ti nye dagplejere, og der er brug for endnu flere.

Aabenraa: Der er stadig langt op til de 302 kommunale dagplejere i de glade dage, hvor børnetallet var højt, og børnehaverne endnu ikke var begyndt at oprette småbørnsgrupper.

Men det går den rigtige vej. For tredje år i træk er antallet af nyfødte i Aabenraa Kommune steget, efter man ramte et absolut lavpunkt i 2015 med kun 470. I 2017 blev der født næsten 100 flere - nemlig 569.

Så lederen af den kommunale dagpleje, Lene Reese, har haft travlt med at ansætte nyt personale. Ti nyansættelser blev det til i 2017, så det samlede korps nu er oppe på 124. Og det slutter ikke med det. Reese har netop ansat i Tinglev og i Rødekro.

I Rødekro er der stadig brug for én mere, og så har hun i lang tid forgæves søgt med lys og lygte i Aabenraa by.

Så mange blev der født
2017: 5692016: 548

2015: 470

2014: 497

2013: 510

Fra fire til fem

- Vi har haft stillingerne slået op rigtigt længe. Nu er vi ved at lave en kort film, hvor man kan høre om, hvordan det er at være dagplejer, og som vi kan linke til på vores stillingsopslag. Samtidig overvejer vi at lave nogle informationsaftener, ligesom vi gerne kommer ud, hvis nogen overvejer at blive dagplejer, men måske er i tvivl om, hvorvidt deres hus kan bruges til det, forklarer Lene Reese.

For at kompensere for de manglende hænder har flere af dagplejerne i distrikterne Brundlund, Rugkobbel og Høje Kolstrup fast fem børn, hvor normen ellers er fire.

- Vi klarer os indtil videre, men vi har ikke kunnet give alle dem, der har haft dagplejen som førsteprioritet, en plads, siger dagplejens leder.

Der løbes stærkt

De børn i stedet blevet tilbudt en plads i en småbørnsgruppe, men står - hvis de fortsat ønsker det - på venteliste til en dagplejeplads.

Ifølge Lene Reese vil det være ideelt, hvis der kunne bliver ansat fire nye dagplejere, men tre vil også kunne gøre det.

Det er ikke kun dagplejen, det stigende børnetal har givet travlhed. Også kommunens sundhedsplejersker løber stærkt.

- Vi får det til at hænge sammen ved at prioritere indsatsen, og at alle yder lidt ekstra, som ledende sundhedsplejerske Anette Jensen formulerer det. Hun understreger dog, at penge og fødselstal følges ad, så der er nu tilført området flere resurser end i 2015, hvor fødselstallet steg fra 470 til hele 548 på et enkelt år.

Opråb fra kommunal leder: Hvem vil være dagplejer?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce