Omsætning halveret hos transportgigant: Nu skæres hver tredje medarbejder bort

Nagel-Groups danske afdeling i Padborg nedlægger 55 stillinger. Det er mere end en tredjedel af medarbejderne, der rammes. Pressefoto

Omsætning halveret hos transportgigant: Nu skæres hver tredje medarbejder bort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omsætningen er skrumpet til cirka halvdelen, 522 millioner kroner, på fire år. Nagel-Group nedlægger nu en tredjedel af stillingerne i sin danske afdeling i Padborg.

Padborg: Det var en trist besked, der blev givet til medarbejderne i transport- og logistikvirksomheden Nagel Danmark i Padborg i sidste uge. 55 stillinger skæres bort.

I en pressemeddelelse skriver virksomheden, at "Nagel Danmark strømliner strukturer og processer og positionerer sig som en fremtidsorienteret virksomhed", og det skal altså ske med færre medarbejdere.

- Beslutningen om at reducere antallet af medarbejdere har været meget vanskelig på grund af den indvirkning, det har på vores kolleger. Denne omstrukturering er dog presserende nødvendig for at sikre den langsigtede succes for Nagel Danmark og Nagel Transport & Logistik, siger Kim Sørensen, som er administrerende direktør for begge virksomheder.

- Vores transformation er ikke kun et omkostningsbesparende program, men en komplet omlægning af vores måde at arbejde på, hvor Nagel Danmark investerer stort i sin fremtid, understreger Kim Sørensen i pressemeddelelsen.

Om Nagel-Group
  • Nagel-Group, der er specialiseret i fødevarelogistik, opererer i hele Europa og har hovedkvarter i Versmold i Tyskland.
  • Koncernen har 12.000 medarbejdere på flere end 130 lokationer. Inden de 55 stillinger skæres bort i Padborg, har den danske afdeling 152 medarbejdere.
  • Nagel Danmark i Padborg var oprindeligt en familievirksomhed ved navn Andreas Andresen, men i 2012 købte Nagel-Group de sidste af aktierne i virksomheden. I 2013 blev navnet ændret fra Andreas Andresen til Nagel Danmark.
  • Også Nagel-Group er en familievirksomhed. Bestyrelsesformand for Nagel Danmark er Tobias Nagel.

Ingen grupper går fri

Virksomheden blev hårdt ramt af finanskrisen, og omsætningen er på ti år blevet halveret fra over en milliard kroner. Selvom et underskud på 73 millioner kroner i 2011 er blevet til overskud på mellem fire og otte millioner kroner de seneste fem år, er den tysk ejede virksomhed stadig under pres.

De investeringer, som direktør Kim Sørensen omtaler, er rettet mod digitalisering og en forbedret IT-infrastruktur. Samtidig er lagerstyringen blevet opgraderet.

- Denne omstrukturering har til formål at gøre Nagel Danmark betydeligt slankere og derved sikre en langsigtet, grundlæggende sund organisation, der imødekommer kundernes krav i en skiftende markedssituation, siger Kim Sørensen.

Der er endnu ikke sat navn på de 55 medarbejdere, hvis stillinger nedlægges, men det bliver alle medarbejdergrupper, der rammes, oplyser pr-ansvarlig Nils Ortmann. Tallet 55 ændres ikke, men der kan blive tale om frivillige fratrædelser, så antallet af afskedigelser minimeres.

- Vi står lige midt i forhandlingerne, som er meget konstruktive, og vores største fokusområde er medarbejderne lige nu. Derfor har vi heller ikke meldt noget ud tidligere, forklarer Nils Ortmann.

Omsætning halveret hos transportgigant: Nu skæres hver tredje medarbejder bort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce