Også for børn: Valg på bibliotekerne

Formidler på Aabenraa Bibliotekerne Lene Mørk Damm har sat stemmeboksen op og er nu helt klar til Børnevalg 2019. Foto: Kate Frank Pommer

Også for børn: Valg på bibliotekerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sammen med alle landets øvrige børnebiblioteker er Aabenraa Bibliotekerne klar med Børnevalg 2019 sideløbende med folketingsvalget. Ideen er at styrke børnenes forståelse og lyst til at deltage i demokratiet.

Aabenraa: Danmarks børnebiblioteker er klar med et stærkt hold af kandidater og bibliotekerne i Rødekro, Bov, Tinglev, Aabenraa, Felsted og Padborg bliver oversvømmet af valgplakater. Der er helt nye navne på listen i år, som samlet udgør et stærkt felt med en bred afspejling af børnenes favoritter. Børnene kender nemlig kandidaterne særdeles godt, for det er figurer fra børnebøgerne, der er på børnenes stemmeseddel.

- Flere af vores nye kandidater har solid institutions- og livserfaring, fortæller Camilla Duvald, børnebibliotekar ved Ballerup Bibliotekerne og koordinator for Børnevalget i en pressemeddelelse.

- Andre er superstærke på venskaber, familiehygge og børneliv, så det bliver særdeles spændende at følge børnevalget i år, tilføjer hun.

Ved Børnevalget i 2017 vandt Villads fra Valby en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer og på valgsproget: "Ja til slik".

Børnene kan i år blandt andet stemme på Vildheks, Karmaboy, Børste og Sallys far.

Demokratisk dannelse

Danmarks Biblioteksforening står bag Børnevalget 2019, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse. Et valg kan være ret diffust for førskole- og indskolingsbørn, og med børnevalget bliver det gjort meget konkret. Børnene skal nemlig selv gå til valg og vælge, hvem der skal være årets vinder.

- Vi vil give børnene en umiddelbar forståelse af, hvad demokrati og valgdeltagelse går ud på, forklarer Camilla Duvald.

Børnevalget blev skudt i gang 14. maj og løber frem til 5. juni.

Også for børn: Valg på bibliotekerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce