Økonomi: Udvalg leder efter bedre fordeling af skolepengene

Kommunen ser gerne, at flere elever med særlige udfordringer bliver inkluderet i de almindelige folkeskoleklasser. Billedet her er fra Lyreskovskolen. Arkivfoto: Jan Sternkopf.

Økonomi: Udvalg leder efter bedre fordeling af skolepengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egentlig har Aabenraa Kommune en model for fordeling af penge til folkeskolerne, som fungerer. Men det halter, når det gælder udgifter til inklusion af børn med særlige behov.

Aabenraa: Da det i oktober sidste år viste sig, at mange af folkeskolerne i Aabenraa Kommune ville slutte året med et underskud, satte politikerne i børn- og uddannelsesudvalget sig for at finde en løsning.

De vil gerne finde en model for fordeling af pengene mellem skolerne, som i højere grad tager hensyn til de skoler, der har store udgifter til inklusion.

På den baggrund har udvalget blandt andet været en tur i Sønderborg, for at se på, hvordan nabokommunen klarer fordelingen af pengene mellem skolerne.

- Det er ikke en spareøvelse, vi er i gang med. Det er et forsøg på at finde en anden måde at fordele pengene på, som i højere grad sigter på inklusion, forklarer Kirsten Nørgård Christensen (V), der er formand for skole- og uddannelsesudvalget.

Hun erkender samtidig, at politikerne endnu ikke har fundet de vises sten på dette område.

Det er ikke en spareøvelse, vi er i gang med. Det er et forsøg på at finde en anden måde at fordele pengene på, som i højere grad sigter på inklusion.
Kirsten Nørgård Christensen (V), formand for skole- og uddannelsesudvalget.

Tilfredshed

Den nuværende model for fordeling af pengene går i korte træk ud på, at alle skoler tilkendes et beløb, der svarer til 70 elever - også selv om elevtallet er lavere. Derefter får skolerne et beløb per elev, og et særligt tilskud per elev med særlige udfordringer, der skal inkluderes i skolen.

Hvis skolerne opgiver at inkludere eleven, skal den betale en særlig takst på 150.000 kroner.

Denne model er skolelederne i kommunen grundlæggende godt tilfredse med, men tallene viser, at den ikke ligefrem bidrager til at få flere elever inkluderet i folkeskolens almindelige klasser.

Børn og uddannelsesudvalget skal nu arbejde videre med et nyt forslag til fordeling af skolernes penge.

Økonomi: Udvalg leder efter bedre fordeling af skolepengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce