Ny svømmehal i Aabenraa kan være billigst i længden

Svømmehallen i Aabenraa er bygget i 1971. Arkivfoto.

Ny svømmehal i Aabenraa kan være billigst i længden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne skal snart tage stilling til, om de skal renovere svømmehallen i Aabenraa for op mod 23 millioner kroner eller bygge en helt ny svømmehal.

AABENRAA: Svømmehallen i Aabenraa blev bygget i 1971, og den trænger efterhånden til en grundig istandsættelse. Foreløbige beregninger viser, at der skal bruges omkring 23 millioner kroner for at få faciliteterne fremtidssikret.

Dermed nærmer prisen for en renovering af svømmehallen sig det beløb, det ville koste at bygge en helt ny svømmehal. Prisen for en ny hal er anslået til at være omkring 49 millioner kroner.

Når medlemmerne af kommunens kultur- og fritidsudvalg mødes i den kommende uge, skal der tages stilling til, om det er en renovering eller et nybyggeri, kommunens skal satse på.

- Hvis vi skal bruge over 20 millioner kroner på noget, der reelt bare er en livsforlængelse, så kan man sige, at pengene er spildt, siger Lars Kristensen (V), der er formand for udvalget. Han understreger, at svømmehallens tilstand skal undersøges meget grundigt, inden der træffes en beslutning.

- Umiddelbart har vi jo hverken de 23 millioner kroner eller de 49 millioner, konstaterer han.

De kommende udfordringer med svømmehallen i Aabenraa, blev ikke taget med, da politikerne i den forgangne uge blev enige om et budget for det kommende år.

Det har dog stået klart, at der skulle investeres yderligere penge i svømmehallen, allerede da kommunen planlagde byggeriet af Arena Aabenraa.

Lukning i 12 måneder
Det vil koste cirka 49 millioner kroner at bygge en ny svømmehal, anslår forvaltningen på rådhuset i Aabenraa.I prisen er indregnet den ekstraudgift, det er at nedrive den eksisterende svømmehal og bygge en ny samme sted.

Det vil indebære, at Aabenraa vil stå uden svømmehal i et år.

Hasteopgaver

Pælefunderingen under svømmehallens 25 meter bassin er det, der umiddelbart trænger mest til en udbedring, og det er også ret påkrævende at få skiftet fliser og fuger i selve bassinets fundamentet under svømmehallens gangareal.

Det bliver på et tidspunkt nødvendigt at skifte vinduerne i den ældste del af svømmehallen og renovere tagkonstruktionen.

Forvaltningen foreslår, at der i første omgang laves en grundig undersøgelse af betonkonstruktionen under det gamle bassin. Først herefter kan det vurderes, om det kan betale sig at gå videre med udskiftning af fliser og det øvrige fundament.

En nødtørftig renovering, der kan give svømmehallen en ekstra levetid på mellem to og fem år, vil koste cirka 2,5 millioner kroner.

- Det er helt klart, vi er nødt til at gøre noget med svømmehallen i Aabenraa. Heldigvis har vi nu fået istandsat de øvrige svømmehaller i kommunen, siger Lars Kristensen.

Ny svømmehal i Aabenraa kan være billigst i længden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce