Ny friskole lukker øjeblikkeligt: Kun seks elever tilbage

Lindeskolen lukker med omgående virkning. I maj blev formand, Jesper Schultz, fotograferet foran skolens lokaler på Præsteskoven. Arkivfoto: Mette Schulz

Ny friskole lukker øjeblikkeligt: Kun seks elever tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lindeskolen i Aabenraa fik en kort levetid. De første elever mødte ind i august, men nu er skolen lukket med omgående virkning. Der var ikke elever nok til at få statstilskud.

AABENRAA: Den gik ikke. Det må formand Jesper Schultz og de øvrige initiativtagere til Lindeskolen i Aabenraa sande.

Skolen skulle have mindst 14 elever indskrevet den 5. september for at opnå statstilskud. Men der var kun seks elever.

- Det er med stor sorg, at vi har valgt at lukke, understreger Jesper Schultz.

Bestyrelsen havde ikke andet valg, eftersom det ikke kan lade sig gøre at drive en friskole uden statstilskud.

- Vi kom helt ned på seks elever, fordi nogle af forældrene valgte at tage deres børn ud, da de kunne se, at der var usikkerhed om skolens fremtid, forklarer Jesper Schultz.

Han vil dog gerne arbejde for at få en ny friskole op at stå med virkning fra 2020.

- Men det kræver, at der er nogle flere, som vil være med til at gøre arbejdet. Vi skal være mindst syv for, at det kan fungere. Bag Lindeskolen var vi i realiteten kun et par stykker. Der er dog stadig et stort behov for et skoletilbud til de særligt sensitive børn, der ikke kan trives på de store folkeskoler, understreger han.

- Det er nu op til forældrene til de resterende børn at finde ud af, hvad der skal ske. Nogle af dem har overvejet selv at undervise dem derhjemme. Alternativet er, at de findet er andet friskoletilbud, mener Jesper Schultz, som ikke selv har børn på Lindeskolen.

Mindst 14 elever
Skolen økonomi byggede på, at den skulle modtage offentligt tilskud ud fra reglerne i friskoleloven.Den siger blandt andet, at der skal være mindst 14 elever det første år, og mindst 24 elever det andet år, hvis skolen skal statsanerkendes og dermed have støtte.

Mindst 14 elever

I forvejen var skolens støtteforening ved at opgive ævred:

Bestyrelsen har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling den 24. september med det formål at opløse foreningen.

Håbet var, at denne indkaldelse kunne få forældrene til at bakke op om skolen. I stedet gik det dog modsat. Nogle af forældrene valgte at tage deres børn ud, og dermed forsvandt grundlaget for at drive skolen videre.

Lone Hauch Jepsen, der har været tilknyttet skolen i opstartsfasen, ønsker ikke at kommentere udviklingen, og skoleleder Allan Davies Madsen er sygemeldt.

Lindeskolen i Aabenraa slog dørene op for de første elever i august måned. Skolen har til huse på Præsteskoven, hvor den har lejet sig ind i en tidligere daginstitution.

Ny friskole lukker øjeblikkeligt: Kun seks elever tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce