Ny aftale: Skoler får flere gratis timer i hallen

Med den nye rammeaftale får skolerne blandt andet bedre mulighed for at benytte kommunens haller, når de ikke er booket til anden side. Arkivfoto: André Thorup

Ny aftale: Skoler får flere gratis timer i hallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny aftale sikrer, at brugerne af kommunens idræts- og svømmehaller i dagtimerne tager hensyn til hinandens ønsker, og at skolerne får flere timer til rådighed.

Aabenraa: Det er ikke let at gøre alle tilfredse.

Men med den nye aftale mellem haller og skoler, som politikerne i både børne- og uddannelsesudvalget og kultur- og fritidsudvalget netop har godkendt, skulle det gerne komme tæt på.

Forhistorien er den, at man for to år siden lavede en model, der skulle skabe plads i dagtimerne til specielt ældreidrætten, der er vokset markant inden for de seneste fem år. Det skete blandt andet på baggrund af, at man kunne se, at skolerne ikke brugte hallerne i det omfang, de havde booket dem. Blandt andet på den baggrund fik skolerne i aftalen kun stillet et timetal til rådighed, der dækkede 75 procent af Undervisningsministeriets vejledende timetal til idræt.

Det har så til gengæld betydet frustration på nogle af skolerne, fordi hallerne alligevel har stået ledige - uden skolerne har kunnet bruge dem uden at skulle betale for det.

Sådan foregår det
Når timetallet for idrætsundervisningen er tildelt, holder skole - også fri- og privatskoler - og hal møde for at lave den lokale aftale og inviterer i forlængelse heraf hallens øvrige brugere i dagtimerne ind. Her aftales placering af timer og aktiviteter, så kapaciteten udnyttes bedst muligt.

Hallens øvrige brugere booker herefter ind, men kun i et omfang, så skolerne mellem kl. 8 og 16 kan få de timer, de er tildelt.

Gratis fra dag til dag

Den skulle man gerne komme til livs med den nye aftale, der udstikker nogle retningslinjer, men den er i høj grad baseret på lokal dialog mellem hallen, skolen og de øvrige brugere i skoletiden.

I store træk går aftalen ud på, at skolerne igen får det vejledende timetal til rådighed. Til gengæld skal der tages hensyn til de øvrige brugeres ønsker, når skoleåret planlægges, og hallen langtidsbookes.

Ønsker skolerne mere fastlagt tid i hallen til eksempelvis bevægelsesbånd, kan en samlet pris aftales med hallen under hensyntagen til, at hallen alternativt vil stå ledig.

Endelig vil skolerne gratis fra dag til dag kunne booke de timer, der måtte være ledige.

Formand er tilfreds

- Det er jo sund fornuft, at hvis hallen alligevel står tom, så må man bruge den. Og hallerne får via deres grundtilskud dækket udgifterne til at åbne hallen og tænde lyset, forklarer Bo Riis Duun, afdelingschef for kultur, plan & fritid, der i samarbejde med skolelederne har udarbejdet den nye rammeaftale.

Det helt afgørende nye er dog, at det bliver lokale aftaler, der fastlægger detaljerne i brugen af hallen.

- Det bliver for rigidt, hvis alle regler skal skrive ned. Der er jo forskel på forholdene rundt omkring, siger Bo Riis Duun, der ikke tøver med at kalde aftalen god.

Det er formanden for kultur- og fritidsudvalget, Lars Kristensen (V), enig i.

- Jeg har i hvert fald kun hørt, at alle er godt tilfredse. Det er et godt arbejde, der er blevet gjort, roser han.

Aftalen løber fra årsskiftet og skal evalueres om to år.

Ny aftale: Skoler får flere gratis timer i hallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce