Ny Meldgaard-fabrik sikrer genbrug af metal fra skraldeposen

Formand for udvalget for teknik og klima i Kolding Kommune, Jakob Ville, klippede forleden snoren til Meldgaard Gruppens nye fabrik til sortering af slagger og oparbejdning af metal. Privatfoto

Ny Meldgaard-fabrik sikrer genbrug af metal fra skraldeposen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meldgaard Gruppen har indviet en ny slaggesortering- og metaloparbejdningsfabrik i Kolding.

Kolding/Aabenraa: Meldgaard Gruppen med hjemsted i Aabenraa har netop indviet en ny slaggesortering- og metaloparbejdningsfabrik i Kolding. Den skal behandle den slagger, der kommer fra forbrændingsanlæggene, hvor den almindelige husholdningsaffald bliver brændt, men hvor man står tilbage med et stort restprodukt af f.eks. dåser, elektronik og jern og metal i næsten enhver udgave.

Med den nye sorteringsmulighed kan disse værdier trækkes ud af slaggeren og sendes til smelterierne og genbruges direkte. Tilmed bliver slaggen et renere produkt, fordi det nye anlæg tager mere end 98 procent jern og metaller ud. Slaggen bruges efterfølgende til bygge- og vejprojekter.

Der er to ejere
Det er selskabet Meldgaard Recycling A/S, der står bag den nye fabrik i Kolding. Det ejes i fællesskab af Meldgaard Holding A/S og Anders Hedegaard.
Indbudte gæster var forleden med på en rundvisnings i Meldgaard Gruppens nye fabrik. Her skal man med
Indbudte gæster var forleden med på en rundvisnings i Meldgaard Gruppens nye fabrik. Her skal man med "state of the art"-udstyr fjerne metaldele fra slagger efter husholdningsforbrænding. Privatfoto

Indvielse

Henrik Meldgaard, medejer af Meldgaard Gruppen, fortæller, at virksomheden har været på en "20 år lang rejse" frem mod den knowhow, der i dag ligger bag den nye virksomhed.

Med til den lukkede indvielse var en af Meldgaard Gruppens største kunder, det fælleskommunale forbrændingsanlæg Energnist.

- Som største enkeltleverandør til anlægget har Energnist en væsentlig interesse i, at alle elementer omkring slaggen er optimale. Derfor er det i dag en fornøjelse at kunne være med til at indvie et anlæg, som på alle måder peger mod fremtiden. Målsætningen og forventningen er, at det nye anlæg vil være med til at sikre, at alle ressourcer af værdi i slaggen udvindes, siger Poul Kristensen fra Energnist i en pressemeddelelse.

En stor dag

Formand for teknik og klima i Kolding Kommune, Jakob Ville, var også med til indvielsen, og han kvitterede ved at kalde det "i sandheden en stor dag" og pege på, at "perspektivet rækker meget længere ud".

- Vi indvier i dag et anlæg, som er "State of Art". På verdensplan og i det lys er det i sin sandhed også en stor dag for Danmark, som er med helt fremme i det forreste felt, når det gælder cirkulærøkonomi, affaldshåndtering og ressourceoptimering, lød det fra Venstre-politikeren.

Meldgaard sorterer i alt 1,2 mio. tons slagger om året, og den nye fabrik giver arbejde til en halv snes folk, der blandt andet skal arbejde med den nyeste teknologi inden for elektromagneter, røntgen og sigteudstyr.

Ny Meldgaard-fabrik sikrer genbrug af metal fra skraldeposen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce