Naturmælk vil have københavnerne til selv at tappe mælk

Fra lørdag vil man i Meny-butikken Nordhavn i København kunne tappe frisk, økologisk mælk. Pressefoto

Naturmælk vil have københavnerne til selv at tappe mælk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sønderjysk mejeri sætter gang i forsøg, hvor dagligvarekunderne selv kan tappe frisk mælk. I Tyskland kan man allerede gøre det i 500 butikker. Københavnere er forsøgskaniner.

Tinglev: Frisk mælk direkte fra koen. Eller i hvert fald næsten. Det vil kunderne i Meny Nordhavn fra lørdag kunne tage med hjem.

Det er sønderjyske Naturmælk, der gennem sit søsterselskab på Sjælland, Øllingegaard Mejeri, lancerer det nye koncept, hvor man selv vil kunne tappe frisk, økologisk gårdmælk, direkte på flaske, i butikken.

Det er ikke tilfældigt, at det er københavnerne, der i første omgang får muligheden. De er de mest ivrige forbrugere af økologiske produkter, men Nelly Frees Riggelsen, salg- og marketingchef hos Naturmælk, fortæller, at man naturligvis er klar til at udvide til flere butikker, hvis efterspørgslen viser sig at være der.

- Teoretisk set burde der i Danmark være basis for at opsætte i nærheden af 50 automater, hvis man kigger på erfaringerne fra det tyske marked, hvor der er opsat cirka 500 maskiner overalt i Tyskland, siger hun og tilføjer så lidt skarpt:

- Men lad os nu se. Vi danskere siger jo så ofte - og gerne højt - hvad vi gerne selv vil bidrage med for at hjælpe til en mere bæredygtig verden. Men når der så kommer til den individuelle handling via de valg, vi træffer i hverdagen, er vi ofte knap så handlekraftige. Nu lægger vi ud med at give københavnerne et valg, og så ser vi, om konceptet er gangbar på dansk jord, forklarer salg- og marketingchefen.

Rent praktisk kommer forsøget i Nordhavn til at foregå sådan, at der dagligt leveret helt friskt mælk i ståltanke leveret af en af det sjællandske mejeris andelshavere. Mælken er pasteuriseret, men ellers kommer den direkte, og i en fuldfed udgave. Den tappes på glasflasker, som er genanvendelige, så kunderne kan vaske og genbruge dem, når de først er købt.

Naturmælk vil have københavnerne til selv at tappe mælk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce