Muslimsk gravplads ser snart dagens lys

Det er her i den nordøstlige ende af kirkegården i Aabenraa, at der skal etableres en muslimsk gravplads. Foto: Claus Thorsted

Muslimsk gravplads ser snart dagens lys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aabenraa Sogn er nu så langt fremme med planerne om en muslimsk gravplads, at der næsten kan sættes dato på.

Aabenraa: - Hvis alt går efter planen, kan den første muslimske begravelse på kirkegården i Aabenraa finde sted i begyndelsen af sommeren næste år.

Morten Hansen, der er administrationschef på Fælleskontoret i Aabenraa Sogn, kan nu afsløre, at planerne om en muslimsk gravplads på Aabenraa Kirkegård er meget fremskredne, og at den med al sandsynlighed vil stå klar inden sommeren næste år.

- Vi forventer at kunne gå i gang med det praktiske arbejde i løbet af foråret. Beliggenheden for det muslimske afsnit er nu godkendt af både kirkegårdsudvalget og menighedsrådet, og nu mangler vi blot et nik fra Aabenraa Provsti. Samtidig skal vi også have udarbejdet en ny vedtægt for kirkegården, inden vi kan tage en kommende muslimsk gravplads i brug, siger Morten Hansen.

Den muslimske gravplads skal ligge i den nordøstlige ende af kirkegården, og der er afsat plads til 30 gravpladser. Når den står klar, vil den være tydeligt adskilt fra kirkegårdens andre gravpladser.

- Der skal plantes en hæk, der adskiller det muslimske afsnit og den kristne del, siger Morten Hansen.

Der skal plantes en hæk, der adskiller det muslimske afsnit og den kristne del.
Morten Hansen, administrationschef
Gravpladsen
I begyndelsen af 2017 henvendte de bosniske, kurdiske, tyrkiske og arabiske foreninger i Aabenraa Kommune sig til Aabenraa Sogn med ønsket om en muslimsk gravplads på kirkegården i Aabenraa.Det var imam og tolk Kassem Rachid, der på vegne af foreningerne henvendte sig til sognet med ønsket.

I dag bliver de fleste muslimer i Aabenraa Kommune begravet i Tønder og Ulkebøl.

Få begravelser

Det er fire muslimske foreninger i Aabenraa Kommune, der har ytret ønske om at få en muslimsk gravplads på kirkegården i Aabenraa, og det har et stort flertal i menighedsrådet sagt ja til. Antallet af forventede muslimske begravelser kommer dog noget bag på administrationschefen.

- Vi har fået oplyst, at der nok vil være en til to begravelser om året, og det kommer lidt bag på os. Vi havde nok forventet lidt flere, siger Morten Hansen.

Aabenraa Sogn er så langt fremme med planerne, at der også er kigget på priserne.

- Muslimerne skal betale samme pris for en gravplads som ikke-folkekirkemedlemmer. Det er for at holde det så simpelt som muligt. Dog skal de betale for den anlægsudgift, der er for det muslimske afsnit, og det betyder så reelt omkring 2000 kroner mere end ikke-folkekirkemedlemmer, siger Morten Hansen.

Noget af arbejdet med den muslimske gravplads kan allerede gå i gang om kort tid.

- Vi vil muligvis begynde at fælde tre træer i løbet af vinteren, og så skal vi også have en imam ud, der skal vise, hvordan gravene skal vende, siger Morten Hansen.

Muslimsk gravplads ser snart dagens lys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce