Lukningstruet badehotel får hjælp udefra

Det er ikke blot Kalvø Badehotel, der står i en brydningstid. Det gør hele øen, som nu er blevet del af et udviklingsprojekt i Destination Sønderjylland. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Lukningstruet badehotel får hjælp udefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalvø Badehotels skæbne er ukendt fra 2019, men måske kan løsningen blive et tættere og nytænkende samarbejde, mener turistforeningens formand. Destination Sønderjylland siger det samme og har inddraget Kalvø i et udviklingsprojekt.

Kalvø: Det er ikke blot Kalvø Badehotels fremtid, der er usikker, efter at forpagterparret gennem ni år, Anja og Per Sølbeck, har sagt op med årets udgang. Værftsmuseet i hovedhuset, lystbådehavnen og øens hotel, Naturperlen, nyder godt af livet på badehotellet.

- Det er svært at vurdere, hvad det vil komme til at betyde, men under alle omstændigheder vil jeg mene, det er et savn, hvis man ikke har den facilitet til at understøtte de andre aktiviteter på Kalvø, siger Poul Stenderup, der er formand for Turistforeningen for Aabenraa & Grænselandet.

Ifølge turistforeningens formand skal man tænke utraditionelt, hvis Kalvø Badehotel skal overleve.

- På Nordfyn har man noget, der hedder Humleparken. Her er der cafeteriadrift, historiske udstillinger og andre aktiviteter, hvor man kombinerer frivillig med ansat arbejdskraft. Sådan en model kunne jeg godt forestille mig kunne bruges, siger Poul Stenderup, der selv er involveret i Det Maritime Kalvøs værftsmuseum.

- Det er et lille museum, som er et supplement. Der kunne godt laves udvikling. Tæt på har man også Naturperlen som overnatningssted og foredragsforeningen med sommerhøjskolen. Alt det må kunne kombineres, synes han.

- Jeg tror ikke, der er basis for fuldtidsjob på selve badehotellet.
Poul Stenderup, formand for Turistforeningen for Aabenraa og Grænselandet

Kalvø med i kystprojekt

De gode kræfter på Kalvø er imidlertid ikke alene om at designe fremtidens Kalvø. Destination Sønderjylland har netop iværksat udviklingsprojektet Maritim Syd, som ud over Kalvø også omfatter Årøsund ved Haderslev og Mommark på Als.

- Vi har valgt tre kystområder ud for at se på, hvordan man kan udvikle dem yderligere. Det er tre vidt forskellige steder, hvor vi vil se på, hvad der skal til, hvis de skal udvikles som turistdestinationer. Det regner vi med, vi kan komme med nogle bud på, siger Karsten Justesen, der er direktør for Destination Sønderjylland.

Turismedirektøren ser også et øget samarbejde som en vej frem. Ikke blot i de enkelte områder, men også områderne imellem.

- Der kan måske skabes netværk og fællesskaber, hvor man kan få tingene til at hænge lidt bedre sammen. Også mellem destinationerne, så man på den måde kan dele turisterne mellem sig, forklarer Karsten Justesen, der forventer, at Maritim Syd er klar med sine bud til foråret, efter at der både er arbejdet individuelt med områderne og arbejdet i plenum.

Lukningstruet badehotel får hjælp udefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce