Lokal hjerteforening jubler over opbakning

Alle de penge, der kommer ind ved årets indsamling går direkte til nye hjertestartere - og kan det indsamlede beløb ikke dække omkostningerne, smider foreningen selv resten af pengene i. PR-foto: Linda Johansen / Hjerteforeningen

Lokal hjerteforening jubler over opbakning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

163 indsamlere har allerede meldt sig til søndagens indsamling til Hjerteforeningen, som sikrer lokale hjertestartere. Koordinator håber, det bliver til mindst 12 nye i Aabenraa Kommune.

Aabenraa: På søndag holder Hjerteforeningen sin årlige landsindsamling. Eller rettere: I år er det en uddeling.

Alle pengene går nemlig til lokale hjertestartere, og i Aabenraa Kommune kan Torben Møller, der er lokalforeningens hovedkoordinator for indsamlingen, glæde sig over, at der allerede er 163 tilmeldte indsamlere. I fjor, hvor det var en almindelig indsamling, var der 130.

- Det betyder helt sikkert noget, at man i år kan få en hjertestarter, siger han og fortæller, at med de tilmeldinger, der hidtil er kommet ind, vil der være i hvert fald ti nye hjertestartere på vej til kommunen. Blandt andet har Kliplev samlet de 15 indsamlere, der er kravet for at blive belønnet med en hjertestarter placeret efter eget valg - i dette tilfælde ved byens brugs.

Sådan melder du dig til
  • På hjemmesiden www.landsuddeling.dk kan man gå ind og vælge den indsamling, man gerne vil støtte. Ruten behøver ikke være i nærheden af, hvor hjertestarteren skal placeres.
  • Man kan også ringe til Torben Møller på tlf. 23267585. Så kan han fortælle, hvilke grupper der stadig ikke er nået op på 15 indsamlere, og han har også overblik over, hvilke ruter der stadig er ledige.
  • Det tager mellem to og tre timer at gå en rute.

Der rykkes rundt

Også Røllum/Torp stiller med så mange indsamlere, at landsbysamfundet her vil få sin første hjertestarter, og i Rødekro er der en på vej i både Lindeparken og på Funkevej.

Selv om de 20 indsamlinger, der er oprettet i Aabenraa Kommune, ikke alle når op på 15 indsamlere, så vil ingen gå forgæves rundt med raslebøssen, forsikrer Torben Møller.

- Jeg tager fat i de indsamlere og hører, om de vil flyttes over til en anden gruppe, så så mange grupper som muligt bliver fyldt op, siger han og håber, at han med den manøvre kan sikre i hvert fald 12 nye hjertestartere.

- Det vil være et helt fint resultat - kommunens størrelse taget i betragtning. Jeg kunne se, at det var 150 indsamlere, da Kræftens Bekæmpelse for nylig var ude, så jeg synes, det er flot, at vi er oppe over 160. Og man kan jo også stadig nå at melde sig til, gør hovedkoordinatoren opmærksom på.

Lokal hjerteforening jubler over opbakning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce