Leder på økonomisk trængt skole fratræder: Kroppen siger stop

Pia Diabelez forklarer i en besked til skolens forældre, at "årsagen skal ses i lyset af flere år med alt for mange arbejdstimer, så min krop er ved at være træt, og jeg har brug for at geare lidt ned og være der for min egen familie". Arkivfoto: André Thorup

Leder på økonomisk trængt skole fratræder: Kroppen siger stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter tre år som skoleleder på Tinglev Skole har Pia Diabelez indgået en frivillig fratrædelsesaftale med Aabenraa Kommune. For meget arbejde har fået hende til at ønske at stoppe.

Tinglev: Det er tre år, siden Pia Diabelez blev ansat som Tinglev Skoles nye skoleleder. Når de 350 elever på torsdag sendes på juleferie, har hun sidste arbejdsdag.

Fredag formiddag blev medarbejderne på skolen informeret om, at den 44-årige skoleleder har indgået en frivillige fratrædelsesaftale, ligesom nyheden blev lagt ud på skolens intra.

Årsagen er ganske udramatisk, pointerer både Pia Diabelez selv og kommunens skolechef, Lars Borst Hansen.

- Jeg har været - og er stadig - helt vildt glad for mit arbejde, men jeg er bare nødt til at passe på mig selv. Jeg har arbejdet alt for meget, og når jeg mærker efter på min krop, så er den træt. Nu, forklarer Pia Diabelez sin beslutning.

Sådan lød beskeden
I den besked, der fredag formiddag blev lagt op på Tinglev Skoles intra, skriver skolechef Lars Borst Hansen:"Til jeres orientering:

Der er indgået en frivillig fratrædelsesaftale mellem Aabenraa Kommune og Pia Diabelez. Det er en gensidig aftale, og processen har været helt udramatisk.

Skolebestyrelsesformanden er orienteret, og i starten af næste år vil vi igangsætte en proces sammen med skolebestyrelsen, så der kan blive ansat en ny skoleleder. I mellemtiden vil en konstitueret leder varetage stillingen som skoleleder.

Fokus er nu på Tingles Skole. Både på driften her og nu - og ikke mindst på, hvordan vi sammen kan understøtte skolen og dens elever."

Underskud skal afvikles

Arbejdsbyrden er ikke kommet bag på hende, men det er ingen hemmelighed, at der har måttet løbes ekstra stærkt, fordi skolen er presset økonomisk. Pia Diabelez har derfor blandt andet valgt i en periode at spare på ledelsen, så der foruden hende kun har været én afdelingsleder mod tidligere to.

Alligevel står Tinglev Skole for i januar at skulle fremlægge en plan for, hvordan årets underskud på over fire millioner kroner skal afvikles. I den forbindelse udtalte hun, at ansvaret for økonomien fuldt ud var hendes, men med tilføjelsen "generelt tænker jeg, at der er for få penge i systemet i forhold til det, der er behov for".

Skolechef på arbejde

Fratrædelsesaftalen faldt først på plads torsdag, så Pia Diabelez har ikke nået at gøre sig de store tanker om, hvad arbejdslivet nu skal bringe.

- Jeg skal bare koble helt af i et par uger, og så må jeg på den igen, siger den 44-årige snart forhenværende skoleleder på Tinglev Skole, der ser frem til hjemme i Kolding nu at få mere tid til sine egne børn på 12, 18 og 20 år.

Skolechef Lars Borst Hansen er allerede fuld i gang med at finde en leder, han kan konstituere i stillingen, og han kigger også uden for Tinglev, er det eneste, han lige umiddelbart kan sige.

- Jeg regner med at have en konstitueret leder klar lige efter jul, og så er der indkaldt til ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i begyndelsen af januar, hvor der vil blive nedsat et ansættelsesudvalg, forklarer han.

Skolechefen forventer, at en ny leder vil kunne sætte sig i Pia Diabelez stol sidst på foråret.

Leder på økonomisk trængt skole fratræder: Kroppen siger stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce